1600 TL bu gece saat 12'den sonra hesaplara geçecek! Yüz binlerce işçiye karşılıksız ödeme müjdesi!

700 binden fazla işçiye en az 1.550 TL ödenecek. Yüz binlerce kamu işçisi tediye ödemelerinin yapılacağı saate odaklandı. Alınan karara göre, tediyeler cuma gününden itibaren hesaplara yatırılacak. Yılda 4 taksit halinde kamu işçilerine ödenen tediyeler hakkında araştırmalar artışa geçti. Yüz binlerce işçi ödemelerin yapılacağı tarihi öğrenmek istiyor. Bilindiği üzere yılın ilk günlerinde tarihler belli olmuştu. Cumhurbaşkanı imzasıyla yayımlanan kararda 29 Nisan'da ödemenin yapılacağı duyurulmuştu.

1600 TL bu gece saat 12'den sonra hesaplara geçecek! Yüz binlerce işçiye karşılıksız ödeme müjdesi!

Yüz binlerce işçiye karşılıksız ödeme müjdesi! 1600 TL bu gece saat 12'den sonra hesaplara geçecek. Kamu işçilerine verilen ilave tediyelerin ödeme tarihleri merak ediliyordu. Resmi Gazete'de Başkan Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararla ödeme tarihleri duyurulmuştu. Buna karara göre, ilk taksiti 28 Ocak'ta yatırılan tediye ödemeleri 29 Nisan'da hesaplarda olacak. Yüz binlerce işçi yılın ikinci yarısında 26 günlük ödeme de yapılacak.

CUMA GÜNÜ YATIRILACAK

2022'nin ilk yarısına ilişkin 26 günlük ikramiyelerinin 13 günlük ilk bölümü 28 Ocak'ta ödenmişti. 13 günlük ikinci bölümü de 29 Nisan'da hesaplara yatırılacak.

TEDİYE KİMLERE ÖDENİYOR?

Kamuda çalışan taşeron işçilere yıl başından beri 4 taksit şeklinde tediye ödemesi gerçekleşiyor. Bir çalışanın ilave tediye ödemesi alabilmesi için belirli şartları taşıması gerekiyor. Buna göre, 6772 sayılı Devlet ve Ona Bağlı Müesseselerde Çalışan İşçilere İlave Tediye Yapılması Hakkındaki Kanunun içinde olan

Sermayesinin yarısından fazlası devlete ait olan kurum ve kuruluşlar,

Genel ve katma bütçeli kurumlar,

Belediye ve özel idareler "hizmet akdi" ile çalışan işçiler,

Kamu iktisadi teşekkülleri,

Özel bütçeli idareler gibi kurumlardaki kadrolu kamu işçilerine ilave tediye ödemesi yapılıyor.

TEDİYE NEDİR?

Tediye kelime olarak ek ödeme ya da ikramiye anlamı taşıyor. Devlete ait olan şirket ve kurumlar ve Belediyelerde çalışan işçi statüsünde çalışan personele verilen ek ödemedir. Kamuda çalışan taşeron işçilere yıl başından beri 4 taksit şeklinde tediye ödemesi gerçekleşiyor.

Beklemeye hiç gerek yok! 3 maaşınızı birden alabilirsiniz! SGK'ya evrakı teslim edene anında ödeniyor!

İş kurmak isteyenler dikkat! İlk seferde 5.000 TL-10.000 TL veriliyor! e-Devlet'ten hemen başvurabilirsiniz!

Tüm Güneş haberleri için tıklayın