WinAmp nedir, ne işe yarıyor? WinAmp son sürümü nasıl, özellikleri neler?

WinAmp dört yıllık geliştirme sürecinden sonra yeni sürüm yayımlandı. Bilindiği üzere bir dönem müzik akışı platformları öne çıkmadan önce, müziğimizi CD'lerden kopyalamamız ve ortaya çıkan MP3 dosyalarını bir medya oynatıcıda oynatmamız gerekiyordu. MP3 çalmak için en sevilen medya oynatıcılardan biri, müziğinizle senkronize olan retro görünümleri ve animasyonlu görselleştirmeleri içeren Winamp'tı. Peki Winamp nedir, ne işe yarıyor, son sürümü nasıl, özellikleri neler?

WinAmp nedir, ne işe yarıyor" WinAmp son sürümü nasıl, özellikleri neler"

Winamp, 5.666 sürümü 2013'te yayınlandıktan sonra geliştirmeyi durdurmuştu. O zamandan beri geliştiriciler, bulut akışı desteği ve daha modern özelliklerle güncellenmiş bir sürüm sözü verdiler. Geçen hafta, Winamp 5.9 RC1 Build 9999 piyasaya sürüldü ve onu 4 yıl içinde piyasaya sürülen ilk sürüm ve yeniden canlandırılan medya oynatıcının ilk sürüm adayı olarak kendisini öne çıkarmayı başardı. Söz konusu internet aramalarında "Winamp nedir, ne işe yarıyor, son sürümü nasıl, özellikleri neler?" sorularına yanıt arayanlar için detayları bu haberimizde derledik.

2000'li yılların medya oynatıcısı WinAmp yeni sürümüyle geri döndü. Uygulama, pandeminin de etkisiyle 4 senede güncellendi.

Bir dönemin efsane programları arasında yer alan MP3 çalma uygulaması Winamp'ın yeni versiyonu yayınlandı.

Spotify, Fizy, Tidal, Apple Music gibi online platformların artmasıyla popülerliğini kaybeden Winamp, yenilenerek müzik piyasasına tekrar giriş yaptı.

Dört yıllık çalışmada yeni platformlar kadar büyük değişikliler yapılmadı. Ancak Winamp'a çağa uygun olarak bazı özellikler eklendi.

Ekip son zamanlarda podcast ve radyo özellikleriyle "tamamen yenilenmiş" bir deneyim sunuyor. Bunun yanı sıra sanatçılarla daha yakın bir bağlantı kurma iddiası da mevcut. Winamp, web sitesini ve logosunu da yeniledi.

Spotify benzeri bir müzik dinleme platformu olacağı iddia edilen Winamp'in sitesinde "müzik, podcast, radyo istasyonu, sesli kitap ve diğer içerik yaratıcılarını ve tüketicilerini bir araya getiren ses meraklıları için tek durak olacağı" ifade edilmişti.

1997'de hizmet veremeye başlayan ve 2013 yılında durdurulan Winamp'ın eski sürümleri, kullanılabiliyordu.

Ocak 2014'te Radionomy şirketi Nullsoft şirketinin hisselerini, Winamp ve Shoutcast'ı satın alarak Winamp'in devam edeceğini açıklamıştı.

Şirket 2019'da Winamp 6'yı yayınlamak istedi ancak bu planlar hayata geçirilmedi.

Tüm Güneş haberleri için tıklayın