Tüp bebek için yardım yağdı! Felaketten umut doğuyor

Evleriyle birlikte tüp bebek için biriktirdikleri 100 bin liraları da yanan Rasim ve Hatun Balcı çiftine, destek yağdı. Valiliğin ev vereceği çifte, İstanbul'dan tedavi müjdesi geldi. Balcı çifti, geleceğe umutla baktıklarını söyledi.

Tüp bebek için yardım yağdı! Felaketten umut doğuyor

DHA

Edirne Havsa'da Şerbettar Köyü'nde 12 yıllık evli Rasim ve Hatun Balcı çifti, doğal yollardan çocuk sahibi olamayınca 3 kez tüp bebek tedavisi gördü ancak sonuç alamadı. Fabrika işçisi Rasim ile gündelik işlere giden Hatun Balcı çifti, yine tüp bebek tedavisi için para biriktirip, yakın çevresinden de borç aldı. Ramazan ayından sonra tedavi olmayı planlayan çiftin evleri, 10 Nisan'da elektrik kontağından çıkan yangında yandı. Balcı çiftinin çocuk sahibi olmak için biriktirdiği 100 bin lira da yangında kül olunca çifte, Türkiye'nin dört bir yanından destek yağdı.

Balcı Ailesi'ni görüntülü arayan hekim, tedavi için İstanbul'a çağırdı.

TEDAVİ İSTANBUL'DA OLACAK

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, eski bakanlardan Veysel Eroğlu'nun da aileye destek verdiğini belirten Vali Ekrem Canalp, aileye her türlü desteği vereceklerini söyledi. Canalp, "İstanbul'daki özel bir hastane ailenin tüp bebek masraflarına sponsor olmayı kabul etti. Evlerini de valilik tarafından yenileyeceğiz. Ümit ediyorum ki ailemiz önümüzdeki yıla burada yeni evinin içerisinde evladıyla ya da evlatlarıyla beraber girecek" dedi. Rasim Balcı, "Evimiz yandı, üzüldük. Şimdi yapılacak yardımlar için sevinçliyiz" dedi.

  • tüp bebek
  • süleyman soylu
  • yardım
Tüm Güneş haberleri için tıklayın