Thodex'ten sonra şimdi de Humex! 330 milyon TL'lik kripto vurgun

Yabancı sermayeli Humex adlı kripto para borsasında kullanıcıların hesapları çekim işlemine kapatıldı. Platformun kurucularının 20 milyon dolarla kaçtığı iddia edildi.

Thodex'ten sonra şimdi de Humex! 330 milyon TL'lik kripto vurgun

Geçen yıl Türkiye'de faaliyete geçen yabancı sermayeli Humingbırd teknoloji yatırım şirketine ait HUMEX adlı kripto para borsası, yüksek kar vaadiyle kullanıcı sayısını artırdı. Ancak HUMEX'te bir anda müşterilerin hesapları bloke edildi. Platformun kurucusu Franko Çonk Enrikuez ile CEO Tank Kaiçe'nin 20 milyon dolarla yurtdışına kaçtığı öne sürüldü. Çinli yöneticilerin ülkelerinde dolandırıcılık suçundan hüküm giydiği ve bu nedenle Malezya vatandaşlığına geçtikleri iddia edildi.

2 BİN 500 MAĞDUR VAR

Av. Mehmet Tufak Koçak, 2500 civarında mağdur olduğunu söyledi. Koçak, Çinli firmanın Türkiye'deki kripto borsasını sadece 100 bin TL'lik sermayeyle kurduğunu söyledi. TRTHABER'E konuşan bir mağdur ise tanıdık vasıtasıyla duyduğu platforma kredi çekerek para yatırdığını söyleyerek, "12 bin dolar kaybım var. Ev kredimi bile ödeyemez hale geldim" dedi. Kripto borsası Thodex'in sahibi Faruk Fatih Özer de daha önce müşterilerine ait 356 milyon liralık coin'le yurtdışına kaçmıştı.

MAAŞ GÜNÜ KAÇTILAR

Şirketin 75 çalışanı da mağdur oldukları ileri sürdü. Önceki gün şirkete gittiklerinde yöneticileri bulamadıklarını söyleyen bir çalışan, "Haklarımızı alamadık. Zaten maaş gününde gittiler" dedi.

Tüm Güneş haberleri için tıklayın