T.C ile SSK SGK emeklilik sorgulama, ne zaman emekli olurum? E-devlet'te emeklilik yaşı nasıl hesaplanır?

Emeklilik yaşı ve tarihi hesaplamaları bir çok çalışanın sıklıkla araştırılan konular arasında. E Devlet üzerinden SGK SSK emeklilik yaşı sorgulama ekranı son günlerde yoğunluk yaşanmaktadır. Peki E-devlet'te emeklilik yaşı nasıl hesaplanır? İşte T.C ile SSK SGK emeklilik sorgulama ekranı....

T.C ile SSK SGK emeklilik sorgulama, ne zaman emekli olurum" E-devlet'te emeklilik yaşı nasıl hesaplanır"

Emeklilik prim gün sayısı hesaplamaları çok basit bir işlemdir. Devletin yürürlüğe koyduğu e-devlet sistemi ile emekliliğe dair tüm hesaplamalarınız yapılmaktadır. İnternet aramalarında söz konusu "T.C ile SSK SGK emeklilik sorgulama, ne zaman emekli olurum? E-devlet'te emeklilik yaşı nasıl hesaplanır?" sorularına yanıt arayanlar için detayları bu haberimizde derledik.

E DEVLET EMEKLİLİK YAŞI SORGULAMA EKRANI

EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA İÇİN TIKLAYIN

EMEKLİLİK YAŞI HESAPLAMAK İÇİN TIKLAYIN

4C İKRAMİYE HESAPLAMA ROBORU İÇİN TIKLAYIN

SGK bu hesaplam için sigortalılar tüm bilgilerini girerek kolaylıkla ne zaman emekli olacaklarını hesaplasınlar diye bir bağlantı geliştirmiş ve sigortalıların hizmetine sunmuştur. uyg.sgk.gov.tr/nezaman/ bağlantısı sayesinde gerekli bilgiler doğru olarak girildiğinde merak edilen emeklilik tarihi ve yaşına ulaşılmış olur.

Ancak emeklilik hesabı yapmak için gereken verilerini elde etmek için öncelikle hizmet dökümü bilgisi almak gerekmektedir.Emekliliğin hayaliyle yıllardır yaşayanlar, özel bir şirkette SSK sigortasından yararlanarak primleri ödenenler, bir kamu kuruluşuna yıllarını vermiş devlet memurluğu yapan kişilerin Emekli Sandığı ile primlerinin ödenmesi veya kendi işinin patronları olarak nitelendirebileceğimiz Bağ-Kur'a dahil olarak sigorta primlerini ödeyen tüm esnaf ve Kobi sahipleri emekliliğe giden yolda SSK Emeklilik Prim Gün Sayısı Hesaplama işlemini yaparak ne zaman çalışma hayatına son verecekleri günü hep merak ederler.

Hesaplama sonucuna göre prim gün sayısı yeterli olanlar çalışma hayatına son vererek iş hayatından kurtulabilir fakat yaş itibari ile emeklilik maaşı için bir müddet daha beklemek zorunda kalabilirler.

Belki uzun yıllardır çalışıyorsunuzdur ki, emeklilik prim günleri de emeklilik yaşı da çoktan gelmiştir. Belki de hem çalışma hayatına elveda diyebilir hem de emeklilik maaşına merhaba diyebilirsiniz.

Bir de emeklilik yaşı gelmesine rağmen prim gün sayısı yetersiz olan vatandaşlar vardır. Örneğin kişi çalışma hayatına geç giriş yaptığı için emeklilik için kanuni yaş sınırı aşılmıştır fakat emekli olmasını sağlayacak prim gün sayısı tamamlanmamıştır. Bu gibi durumlarda tamamen kanunun emrettiği şekilde bir yol izlenir. Ya prim günlerini doldurmak için bir ödeme yapılır. Yâda prim gün sayısına karşılık gelecek bir şekilde düşük emekli maaşı bağlanır.

Yukarıda bahsetmiş olduğum hangi durumları yaşarsanız yaşayın, sizlerde yapılması gereken Emeklilik Prim Gün Sayısı Hesaplama İşleminden yararlanın. Var olan prim gün sayınızı önceden bilerek hayata dair planlar yapın.

Emeklilik prim gün sayısı hesaplama çok basit bir işlemdir. Bu işlemi tüm bireyler kolayca gerçekleştirebilir. Devletin yürürlüğe koyduğu e- devlet sistemi ile emekliliğe dair tüm hesaplamalarınız yapılabilirsiniz.

Emeklilik prim SSK gün sayısı hesaplama işlemi için online olarak giriş yapmanız gereken site adresi www.turkiye.gov.tr ve sigorta kapsamınıza göre 4A-hizmet-dökumu, 4B hizmet dökümü, 4C hizmet dökümüdür.

Emekli olabilmek o kadarda kolay bir durum değildir. Emekliliği hak edebilmek için öncelikle iş kanunlarının emrettiği tüm maddeleri bir bir yerine getirmek gereklidir.

Öncelikli olan herhangi bir sektör alanında ister kamuda, ister bir firma çatısı altında isterseniz de özel sektörde kendi işinizde her ne durumda çalışırsanız çalışın gereken prim gün sayılarınızı doldurmuş olmanızdır.

Bu etaptan sonra çalışma hayatınız bitmiş olabilir ama yine de emekli olmuş sayılmazsınız. Sizin için aşılması gereken birde yaş sınırı vardır. Bayanlarda ve erkeklerde yaş sınırı farklık göstermektedir. Genellikle bayanlar erkeklere göre 5 yıl daha önce emekli olurlar. Emekli olabilmek yani maaşınızı alabilmek için öncelikle emekli olacağınız yaşı bilmeniz gerekmektedir. Bunun içinse öncelikle Emeklilik Yaşı Hesaplama işlemini yürütmeniz gerekmektedir.

Emeklilik yaşı hesaplama işlemi sayesinde kaç yılında tam olarak hangi ay ve günde emekliliğe kavuşacağınızı kolayca öğrenebilirsiniz.

Yine esgm.sgk.gov.tr/Esgm/ web adresi üzerinden emeklilik bölümüne giriş yaptıktan sonra açılan sorgu ekranında bulunan cinsiyet, doğum tarihi, hizmet başlama tarihi, SSK prim ödeme gün sayısı, diğer sandıklara ait gün sayısı askerlik/sanatçı gün sayısı, fiili gün sayısı ve yurt dışı gün sayısı gibi bilgileri girerek kolayca tek hamlede emeklilik yaşınızı görebilir ve hayallerinize ne kadar yaklaştığınızı öğrenebilirsiniz.

EMEKLİLİK İKRAMİYESİ HESAPLAMA

Sosyal Güvenlik Kurumu çatısı altında birleştirilmiş olan SSK , Bağ Kur, Emekli Sandığı gibi tüm sosyal güvencelerin detay ve ayrıntılarını https://esgm.sgk.gov.tr/Esgm/ web adresi üzerinden; evinizden çıkmadan, enerji sarf etmeden, yorulmadan bir tık ile kolayca görebilirsiniz. Bu adres sizlerin maaş, bordro ve emeklilikle ilgili tüm bilgilerinizin en baştan en sona doğru ayrıntılı bir şekilde dökümlendirildiği online sitemdir.

Bu sistem sayesinde emeklik ikramiyesi hesaplama işleminizi de rahatlıkla gerçekleştirebilirsiniz

Tüm Güneş haberleri için tıklayın