Spotify güvenlik duvarı sorunu nedir, ne zaman düzelir? Spotify çöktü mü, neden açılmıyor?

Spotify kullanıcıları tarafından uygulama ile ilgili yaşanan sorunlar nedeniyle çözümüne yönelik araştırmalar hız kazandı. Bilindiği üzere Spotify'ın en büyük gücü, müzik akışı alışkanlıklarınız hakkında topladığı verilerdir. Bu, mükemmel tavsiye sistemine güç sağlar, ancak aynı zamanda şirketin sizin için oluşturduğu yarı düzenli hikayeler ve dinamik yeni çalma listelerinin bir nebze de olsa müzikal bir ortam oluşturur. Uygulamada kimi zaman sorunlar yaşayan kullanıcıla ise internet aramalarında 'Spotify çöktü mü, neden açılmıyor? Spotify güvenlik duvarı sorunu nedir, ne zaman düzelir?' sorularına yanıt arıyor.

Spotify güvenlik duvarı sorunu nedir, ne zaman düzelir" Spotify çöktü mü, neden açılmıyor"

Spotify, dünyanın her yerinden milyonlarca aktif kullanıcısı olan popüler bir müzik akışı hizmetidir. Ne yazık ki, son günlerde birçok kullanıcı Spotify'ın açılmadığını güvenlik duvarının engellediğini belirtirken şirket tarafından sorunun çözümüne yönelik açıklama yapılması bekleniyor. Peki Spotify çöktü mü, neden açılmıyor? Güvenlik duvarı sorunu nedir, ne zaman düzelir?

Dünya genelinde Spotify erişim sorunu yaşnıyor. 16 Kasım 2021 Salı akşamı başlayan ve kullanıcılar mağdur eden sorun Türkiye dahil birçok ülkede yaşnıyor..

SPOTİFY VE DİSCORD ÜZERİNDE ERİŞİM SORUNLARI MEVCUT

Eğer son bir saat içerisinde Spotify ya da Discord'a erişmeye çalıştıysanız hata almış olabilirsiniz. Bu sorunun dünya genelinde yaşandığı biliniyor. Discord tarafından bu sorun hakkında açıklama gelmese de Spotify, şu tweet ile sorunu kabul etti:

Spotify'ın açıklamasında platformun ne zaman eski haline döneceğiyle ilgili bir bilgi yok. Yine de en azından Spotify'ın bu sorundan haberdar olduğunu öğrenmiş olduk.

SPOTİFY ÇÖKTÜ MÜ?

Tüm dünyada milyonlarca kullanıcısı bulunan müzik dinleme platformu Spotify uygulamasında erişim sorunu yaşanıyor. Spotify Çevrimdışı hatası alan milyonlarca kullanıcı sorunun nedenine dair internet ve sosyal medyada araştırmalarına başladı.

Tek bir hissesi milyonlarca dolara alıcı bulan Spotify çökme sonrası kullanıcılarını mağdur etti. İsveç merkezli müzik platformu olan Spotfiy, Türkiye dahil birçok ülkede yaşanan sonrası henüz bir açıklama yapmadı.

Diğer yandan yine sosyal medya platformları arasından en çok tercih edilen Snapchat'te de erişim sorunu yaşanıyor. Kullanıcılar "Snapchat çöktü mü" sorusuna yanıt ararken firmadan resmi bir açıklama bekleniyor.

ERİŞİM SORUNLARI GOOGLE KAYNAKLI OLABİLİR

Google'ın internet siteleri ve mobil uygulamalar için barındırma hizmeti sunduğu Google Cloud, binlerce servis tarafından tercih ediliyor. Bu servisten hizmet alan uygulamalar arasında Spotify ve Netflix gibi büyük şirketler mevcut. Ancak Google Cloud'ın DownDetector'deki sayfasına baktığımızda son bir saatte epey sorun bildiriminin yapıldığını görüyoruz. Henüz resmi bir açıklama olmasa da sorun Google Cloud kaynaklı olabilir.

SPOTİFY NASIL AÇILACAK?

Müzik akışı uygulaması, izin hataları nedeniyle makinenizde açılırken sorun yaşayabilir. Bu teoriyi test etmek için, PC yöneticisi olarak oturum açmış olsanız bile Spotify uygulamasını yükseltme haklarıyla çalıştırdığınızdan emin olun. Tüm uygulamalar varsayılan olarak yönetici haklarıyla çalıştığından bunu Mac'te yapmanız gerekmez.

Bu, çalışması çok basit görünebilecek başka bir çözümdür, ancak genellikle Spotify'ın Windows veya Mac bilgisayarınızda açılmaması durumunda yardımcı olur. Uygulamayı yeniden başlatmadan önce, tüm işlemlerini kapattığınızdan emin olun.

Sunucu kesintileri çok ani ve uyarı vermeden gerçekleşebilir. Bu ayın başlarında Spotify, Facebook'un geliştirici kitleriyle (birçok uygulamanın güvendiği) bir şeyi değiştirmesi nedeniyle çöken birçok uygulamadan biriydi. Böyle bir durumda Spotify'ın çalışmaması sizin veya cihazınızın suçu değildir ve sorun çözülene kadar kullanıcıların yapabileceği hiçbir şey yoktur. Kesinti olup olmadığını kontrol etmek için Downdetector'a veya Spotify'ın resmi durumu Twitter'a giderek neler olduğunu görün.

Bu bir kesinti değilse Spotify uygulamasının en son sürümüne güncellendiğinden emin olun. Uygulama güncellemesini mümkün olan en kısa sürede yapmak istiyorsanız, Google Play ve App Store'un her ikisinde de bir 'güncelleme' düğmesi bulunur. Aksi takdirde, güncelleme daha sonra planlanarak uygulamayı o zamana kadar kullanılamaz hale getirebilir.

Spotify hala çalışmıyorsa, uygulamayı çöp kutusuna atmasına izin vermenin zamanı geldi. Spotify simgesini basılı tutarak ve ondan kurtulmak için 'sil' veya 'kaldır' düğmesine basarak uygulamayı silin. Ardından uygulamayı mağaza sayfasından yeniden yükleyin.

Bazen, bu yeni yeniden yükleme sorunu çözebilir. Spotify bilgisayarınızda çalışıyor ancak telefonunuzda çalışmıyorsa, onarım için mobil cihazınızı çıkarmanız gerekebilir. Umarım, sorunlarınız yukarıdaki daha kolay çözülen sorunlardan biri olur.

  • spotify
  • çöktü mü
  • ne zaman düzelecek
Tüm Güneş haberleri için tıklayın