Şehitliğin kalpten bekçisi

Adıyaman'da yaşayan Mahmut Kutlu, 1915 yılında Çanakkale'de şehit olan dedesinin anısına kentteki şehitliğin gönüllü bakıcısı oldu. Her sabah şehitliğe giden genç adam, zararları otları temizleyerek, ağaç ve gülleri buduyor.

Şehitliğin kalpten bekçisi

3 AYDIR GÖREVİNİN BAŞINDA

Şehitliklere karşı ayrı bir sevgi besleyen, dedesi Mehmet oğlu Osman da Çanakkale Savaşı'nda şehit olan 35 yaşındaki Mahmut Kutlu, aralıklarla ziyaret ettiği Adıyaman yeni mezarlıktaki şehitliğin bakımını üstlenmeye karar verdi. 3 aydır her gün erken saatte şehitliğe giden Kutlu, bahçedeki zararları otları temizleyerek, ağaç ve güllerin budamasını gerçekleştiriyor.

HEPİMİZİN BOYNUNUN BORCU

Mezarları da yıkayan Kutlu, alandaki bütün ihtiyaçların karşılanması için gönüllü olarak çalışıyor. Kutlu, "Vatan uğruna şehit düşen bütün vatan evlatları bizim canımız, ciğerimizdir. Benim dedem 1915 yılında şehit düştü, bunları yapmak hepimizin boyun borcudur. Şehitliğin bütün bakımlarını herhangi bir menfaat bekleyerek değil, Allah rızası için yapıyorum” diyor.

KIZINI BIRAKIP CEPHEYE KOŞMUŞ

35 yaşındaki Mahmut Kutlu, “Dedemin Çanakkale zaferinde bir kızı varmış, onu da bırakarak cepheye savaşmaya gitmiş. Dönüp arkasına bakmamıştır. Dedem vatanı için şehit düşmüştür. Bunu da her vatan evladının yapması gerekir" şeklinde konuştu.

Tüm Güneş haberleri için tıklayın