Şehit ağabeyine küfür skandalında tepkiler dinmek bilmiyor! Ailelerden TBMM'de Lütfü Türkkan'a istifa çağrısı

Şehit ağabeyine yapılan skandala tepkiler dinmek bilmiyor. Şehit yakınları bu kez Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne geldi. AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz ile birlikte açıklama yapan şehit yakınları hem Türkkan'ı hem de Akşener'i eleştirdi.

İYİ Partili Lütfü Türkkan'a tepkiler dinmek bilmiyor. Tartışmalar Meclis'e taşındı. Şehit aileleri Türkiye Büyük Millet Meclisi yerleşkesindeydi. Şehit aileleri AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz ile birlikte kameraların karşısına geçti. Aileler şehit ağabeyine yapılan saygısızlığı eleştirdi.

AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz "Küfürbaz Lütfü Türkkan'ın bu hareketi büyük bir skandaldır. Bu olay gereği yapılmadığı takdirde Lütfü Türkkan'ın mensubu olduğu İYİ Parti'nin siyasi tarihimize düşürdüğü kara bir leke olarak da kalacaktır" ifadelerini kullandı.

AK Partili Yavuz, "Peki kendisine bu tavrı yakıştırmış mı? FETÖ operasyonlarında terör örgütüne arka çıkan kendisi değil miydi? Çiftliğini ve fabrikalarını kamu arazilerine kaçak inşa eden yıkım haberlerini haberleştiren gazetecilere adamlarını dövdürten Türkkan değil miydi? Ziyaretçi sıralarında yer alan bu sarıklı cübbeli kişi kimdir diyerek şehit kaymakamımız Muhammet Fatih Safitürk'ün babasını rencide eden yine Lütfü Türkkan değil miydi?" dedi.

AK Partili Metin Yavuz, Lütfü Türkkan'ı şehit ailelerinden özür dilemeye de davet etti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e seslendi:

"Bir kadın siyasetçi olarak başkanlık yapan Sayın Meral Akşener'e sesleniyorum. Bir şehit yakınının bacısına küfreden Kocaeli Milletvekiliniz Lütfü Türkkan'a verilecek ceza sadece grup başkanvekilliği görevinden alınması mıdır? Bu aymazlığın ve kendini bilmezliğin partinizdeki karşılığı bu mudur? Bu eylemi yapan kişiyi partinizden ihraç etmeyecek misiniz?"

"Aynı Lütfü Türkkan özür diliyor, kimden, kadınlardan, kendi genel başkanından, partililerden ve aziz milletimizden özür diliyor. Fakat şehit yakınından ve bacısından küfür nedeniyle özür dilemedi. "İstanbul Sözleşmesi yaşatır" diyenler, kadın dernekleri hepsi sus pus olmuş durumda. İYİ Parti cephesine bakıyoruz Lütfü Türkkan'ın bu eylemi karşısında sadece grup başkanvekilliğinden alındı bilgisi paylaşılıyor. Oysa partinin grup başkanvekilliğinden veya genel başkan yardımcılığından ayrılması bu ayıp için soralım yeterli bir ceza mıdır? Hayır asla değildir. Bu eylemi gerçekleştiren şahıs derhal partiden uzaklaştırılmalıdır."

Tüm Güneş haberleri için tıklayın