Saç ekimine gelenlerin yüzde 70'i Avrupa'dan

Türk Sağlık Turizmi Derneği (TÜSATDER) Başkanı Servet Terziler, Türkiye'de saç ekimi tedavisine Avrupalıların da büyük ilgi gösterdiğini belirtti.

Saç ekimine gelenlerin yüzde 70'i Avrupa'dan

Türk Sağlık Turizmi Derneği (TÜSATDER) Başkanı Servet Terziler, "Avrupa müşterisi, bazen 5'li, 10'lu gruplar halinde geliyor. Orana bakıldığı zaman net bir şekilde yüzde 70 Avrupa'dan, yüzde 30 Arap dünyasından gelenlerin olduğunu söyleyebilirim" dedi. Son 10 yılda sağlık turizminin Türkiye'de büyük bir ivme yakaladığını aktaran Terziler, 2021'de sağlık turizmiyle 2.1 milyar dolarlık girdi sağlandığını vurguladı.

HEDEF 5 MİLYAR DOLAR GELİR

Terziler, 2010 yılından itibaren özellikle saç ekiminde Türkiye'ye ciddi bir ilgi olduğunu belirterek, "Türkiye'deki saç ekimine ilk teveccüh eden Arap müşteriler oldu ve biz Taksim'de, Sultanahmet'te, boğazda bandanalı Arap müşterileri gördük. Ama aslında son 5 yılda Avrupalıların sayısı daha çok arttı. Çünkü Avrupa'da yaşayan Arap müşteriler de bize geldi. Onlardaki sonucu gören Avrupalılar da bu dalga dalga yayıldı." diye konuştu. Terziler, salgının bitmesiyle ekstra canlılık beklediklerini söyleyerek, bu yıl sektörün 5 milyar dolarlık büyüklüğe ulaşmayı hedeflediğini kaydetti.

15 BİN ELEMAN AÇIĞI VAR

Servet Terziler, kalifiye ve yabancı dil bilen personel bulma noktasında sıkıntı çektiklerini vurgulayarak, şöyle devam etti: "Türkiye'de günde ortalama 2 bin saç ekimi işlemi yapılıyor. Her vaka başına 1 destek elemanı olmalı. Bu alanda en az 15 bin eleman açığımız var. Ara eleman denilen hizmet erlerinin yetiştirilmesiyle alakalı ortak kalite programı çalıştayı düzenledik."

Tüm Güneş haberleri için tıklayın