Meral Akşener'in adayı Mansur Yavaş mı?

Başkent'te Yavaş tiyatro. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, önce Akşener'i ardından Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etti. İki genel başkanın da programında olmayan görüşmenin Akşener'le gizli yapılması planlandı, ancak basına sızınca Kılıçdaroğlu ile de görüşme ayarlandı.

Meral Akşener'in adayı Mansur Yavaş mı"

Millet İttifakı, henüz bir cumhurbaşkanı adayı açıklayamazken dün Ankara'da sürpriz bir gelişme yaşandı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, önce Meral Akşener'i ardından Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etti. İki genel başkanın da programında yer almayan ziyaretle ilgili Alman yayın organı DW Türkçe, ilginç detaylar paylaştı:

DEMİRTAŞ YOL AÇTI!

"Mansur Yavaş'ın sürpriz şekilde genel başkanları ziyaret etmesi Başkent'te hareketli saatlerin yaşanmasına sebep oldu. Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın 'Adayımız Mansur Yavaş' sözlerinin ardından eski HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş'ın da Yavaş'la ilgili konuşması, Yavaş'ın ziyaretlerine farklı anlamlar yüklenmesine sebep oldu. Gazeteci Candaş Tolga Işık'ın sorusunu avukatları aracılığıyla yanıtlayan Demirtaş, 'Kapasitesi, samimiyeti olan ve kazanabilecek adayı destekleyebiliriz. İsimden çok ilkelere bağlı olmasına bakarız' demişti."

ASLINDA GİZLİYDİ

"Demirtaş'ın sözleri tartışılırken, İYİ Parti'den sabah saatlerinde Mansur Yavaş'ın Meral Akşener'i ziyaret edeceği bilgisi paylaşıldı. Yavaş, Akşener'i ziyaretinin ardından yine sürpriz şekilde Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etti. Her iki ziyaret de genel başkanların bir gün önce duyurulan programlarında yer almamıştı. Akşener ile Yavaş arasındaki görüşmenin gizli yapılması planlanmıştı ancak, basına sızması üzerine kamuoyuna duyurulmasına ve benzer bir görüşmenin Kılıçdaroğlu ile yapılmasına karar verildi."

'TANITIMA DAVET ETTİM'

"Mansur Yavaş, ziyaretlerle ilgili 'Mayıs ayında gerçekleşecek faaliyet raporu tanıtımına kendilerini davet ettik' açıklamasını yaptı. Ümit Özdağ'ın 'Adayımız Yavaş' sözleri hatırlatılan Yavaş, 'Yorum yapmıyorum. Bir belediye başkanı sadece görevini yapmalı. Ne siyasi partilere ne de siyasi parti genel başkanlarına laf söylemeli, onların iç işlerine karışmalı. İşini gücünü yapmalıdır' dedi."

CHP'NİN BELEDİYE BAŞKANI

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın, ilk ziyaretini CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yapmaması dikkat çekti. MHP'den ayrılarak 2013'te CHP üyesi olan Yavaş, 2019'da seçimlere CHP adayı olarak girmişti. Kılıçdaroğlu, Yavaş'ı 2014'te de aday göstermişti.

Tüm Güneş haberleri için tıklayın