MEB'den matematik seferberliği! Öğrenciler matematiği yaz okulunda sevecek

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 4'ten 12'nci sınıfa kadar destekleme ve yetiştirme kursları kapsamında tüm il ve ilçelerde matematik yaz okullarının açılacağını bildirdi. Özer, “Türkiye'ye matematiği sevdireceğiz” dedi.

MEB'den matematik seferberliği! Öğrenciler matematiği yaz okulunda sevecek

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Türkiye'de matematik seferberliği başlattı. Bakan Özer, MEB Şura Salonu'nda "Matematik Seferberliği Tanıtım Töreni'nde yaptığı konuşmada, özel yetenekli öğrencilerin eğitim aldığı bilim ve sanat merkezlerinde (BİLSEM), 2'nci sınıftan 12'nci sınıfa kadar tüm öğrencilere yaz okulu açılacağı yönünde dün yaptığı açıklamayı hatırlattı. Matematik seferberliği ile ilgili yeni bir adım attıklarını vurgulayan Özer, "4'üncü sınıftan 12'nci sınıfa kadar destekleme ve yetiştirme kursları kapsamında tüm il ve ilçelerimizde matematik yaz okulları açıyoruz" dedi.

BİR AN BİLE BEKLEYEMEYİZ

"Gençlerimizi 21. yüzyılın dünyasına bu yeteneklerle yetiştirmek için matematik seferberliğini hep birlikte bugün başlatmış oluyoruz" diyen Bakan Özer şöyle devam etti: Yıllardan beri kronik bir problem olan matematik öğretimini nasıl kolaylaştırabiliriz, nasıl yaygınlaştırabiliriz? Eğitimde fırsat eşitliğinin kilit taşının da matematik öğretimi olduğuna inanıyorum. Çünkü matematik hepimize lazım. Matematik sadece sayısal eğilimi olan öğrencilerimize değil, sözel eğilimi, eşit ağırlık eğilimi olan öğrencilerimize de lazım. Aslında bu paradigmayı değiştirmemiz gerekiyor. Matematik her insan için gerekli olan bir enstrüman sağlıyor, hayatı anlaması, yorumlaması ve hayatın içerisinde rasyonel bir şekilde yol yürüyebilmesi için. Bu, adım adım 81 ilimize 922 ilçemize yaygınlaşarak, çok güzel başarı hikayeleri ortaya çıkacak. Bizim bir an bile beklemeye, ertelemeye tahammülümüz yok. Karar verdiğimiz şeyleri hızlı bir şekilde yazın uygulayarak inşallah 2022-2023 eğitim öğretim yılında çok daha güçlü bir şekilde eşitsizliklerimizi çok daha azaltmış şekilde yolumuzda yürümeye, yeni açılımlar yapmaya devam edeceğiz. TÜBİTAK'tan yükseköğretim kurumlarına, UNICEF'e kadar ülkemizin tüm müktesebatını bu süreçte aktif olarak kullanmak istiyoruz."

Tüm Güneş haberleri için tıklayın