MasterChef'te ilk önlüğü kim aldı? 3 Ocak MasterChef Türkiye'de ilk çeyrek finalist kim oldu?

MasterChef Türkiye'de ilk finalistin belirlendiği bir yarışma düzenlendi. Jüri üyeleri Mehmet, Danilo ve Somer şefin karşısına çıkan yarışmacılar finalist olmak için hünerlerini gösterdiler. Heyecanın bir an olsun eksik olmadığı yarışma programında yılın ilk çeyrek finalist ve önlüğü giyen isim belli oldu. Peki MasterChef Türkiye'de 3 Ocak 2022 tarihli ilk çeyrek finalist kim oldu, önlüğü kazanan isim kim?

MasterChef'te ilk önlüğü kim aldı" 3 Ocak MasterChef Türkiye'de ilk çeyrek finalist kim oldu"


MasterChef Türkiye'de finale sayılı günler kaldı. TV8 ekranların büyük ilgiyle izlenen yarışma programı MasterChef'te ilk çeyrek finalist ve ilk önlüğü alan yarışmacı belli oldu. Kıyasıya mücadelenin yaşandığı yarışmada heyecan kaldığı yerden devam ediyor. Peki 3 Ocak 2022 MasterChef'te ilk önlüğü kim aldı, ilk çeyrek finalist kim oldu?

Ekranların sevilen yarışma programı MasterChef Türkiye 2021'de yarışmacılar, ilk önlüğü almak için mutfağa girdi ve iki farklı yemek yaptı. 5 yarışmacı açık ateşte Trakya kıvırcık, zahterli firik keşkek kuzu sırtı yemeğini yaptı. Yarışmacılar konuk şef Yılmaz Öztürk'ün imza tabağını çıkardı. En yüksek puanı ise Tahsin aldı. İkinci oyunda da çekirdeklerle yaratıcı yemekler yaptılar.

3 OCAK MASTERCHEF'TE İLK ÇEYREK FİNALİST KİM OLDU?

Yarışmacılar, finale giderken ilk çeyrek finalistin belirleneceği pazartesi akşamı şef Yılmaz Öztürk'ü ağırladı. Öztürk, yarışmacılardan imza yemeği olan kuzu sırtını istedi. Tadımın ardından şefler tabakları oyladı ve 30 puanla Tahsin ilk oyundan birinci çıktı.

İkinci aşamada ise çekirdeklerden yaratıcı lezzetler çıkarmaları istenen yarışmacılar arasından 52 ile en yüksek puanı alan Sergen ilk önlüğü alan ve finalist olan yarışmacı seçildi.

MASTERCHEF'TE İLK OYUNU KİM KAZANDI?

MasterChef'te günün ilk yemeği konuk şefin tabağı idi. Yılmaz Öztürk Şefin tabağının adı "Açık ateşte trakya kıvırcık, zahterli firik keşkek" idi. Aynı şekilde hazırlamaları için verilen süre bir saat idi. Sürenin bitiminde hazırlanan tabakların tadımını konuk şef ile birlikte yapıldı ve dört şef puanlarını on üzerinden verdi. İlk oyunda en fazla puanı alan Tahsin oldu.

KİM KAÇ PUAN ALDI?

Tahsin: Yılmaz Öztürk 8 + Somer Şef 7 + Danilo şef 8 + Mehmet Şef 7 = 30

Dilara: Yılmaz Öztürk 7 + Somer Şef 6 + Danilo şef 7 + Mehmet Şef 6 = 26

Sergen: Yılmaz Öztürk 8 + Somer Şef 8 + Danilo şef 7 + Mehmet Şef 6 = 29

Hasan: Yılmaz Öztürk 7 + Somer Şef 7 + Danilo şef 7 + Mehmet Şef 7 = 28

Eren: Yılmaz Öztürk 7 + Somer Şef 6 + Danilo şef 7 + Mehmet Şef 5 = 25

Bu akşam oynanan iki oyun sonrasında verilen puanlar ile MasterChef 2021 ilk çeyrek finalisti belli oldu. Buna göre ilk turda 29, ikinci turda 23, toplamda 52 puan alan Sergen, şef ceketini ilk giyen ve çeyrek finale ilk çıkan isim oldu

Tüm Güneş haberleri için tıklayın