Bilim Kurulu'nda hangi kararlar alındı? Maske zorunluluğu kalktı mı?

Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının daha önceki yapılan açıklamada 27 Nisan Çarşamba yapılacağı belirtilmişti. Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının öne çekildiği ile ilgili sosyal medya üzerinden bir paylaşımda bulundu. Peki Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı saat kaçta başlayacak? Bilim Kurulu'nda alınan kararlar neler olacak, maske zorunluluğu kalkıyor mu?

Bilim Kurulu'nda hangi kararlar alındı" Maske zorunluluğu kalktı mı"

Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı yapılan son açıklamaya göre öne çekildiği belirtildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu'nun Salı günü toplanacağını açıkladı. Peki Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı saat kaçta başlayacak, maske zorunluluğu kalkıyor mu, yeni kararlar neler olacak?

Sağlık Bakanı Koca, Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından paylaşım yaptı. Koca, "Toplu taşıma araçlarıyla sağlık kuruluşları, vaka sayısı binin altına düşene kadar uygulamada istisnayı teşkil ediyor" dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Başkan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, son kez Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyeleriyle bir araya geldi.

Bakan Koca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın maske zorunluluğuna ilişkin açıklamalarının ardından sosyal medya hesabından konuya ilişkin paylaşım yaptı.

OKULLARDA MASKE TAKILMAYACAK

Koca, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Okullarda ve diğer kapalı alanlarda maske mecburiyeti kalktı. Toplu taşıma araçlarıyla sağlık kuruluşları, vaka sayısı 1.000'in altına düşene kadar uygulamada istisnayı teşkil ediyor. Çok yakında yüzümüzün akıyla maskesiz hayata geçiyoruz. Dün 2.604 olan vaka sayısından bu belli!"

MASKE ZORUNLULUĞU KALKACAK MI?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 'Artık zihnimizden çıkarma vakti geldi. Daha güvendeyiz çünkü aşımız var. Hastanelerimizde, yoğun bakımlarımızda hastalarımız azalmaktadır. Bilim kurulunda salgında gelinen son durumu ele alacağız. Bu en önemli toplantı olacak." dedi.

Koca, "Bu dönemde giderek salgının gündemimizden çıktığını söyleyebiliriz. Önümüzdeki dönemde kısıtlamalar değil kişisel önlemlerin alındığı bir sürece gireceğiz." ifadelerini kullandı.

  • bilim kurulu
  • bilim kurulu toplantısı
  • bilim kurulu toplantısı ne zaman
  • yeni kararlar neler olacak
  • maske zorunluluğu kalkıyor mu
  • sağlık bakanı
  • bakan koca
  • fahrettin koca
Tüm Güneş haberleri için tıklayın