KOBİ'lerin ihracat hacmi 160 milyar dolara çıkacak

KOBİ'ler 2021 yılında 80 milyar dolar civarında ihracat yaptı.

KOBİ'lerin ihracat hacmi 160 milyar dolara çıkacak

2016 yılında 46,3 milyar dolar seviyesinde ihracat gerçekleştiren KOBİ'ler 2021 yılında 80 milyar dolar civarında ihracat yaptı.

BAĞIMLILIK AZALIYOR

BeNova Consulting Genel Müdürü Erdinç Mert, benzer bir büyümeyle 2026'da 160 milyar dolarlık ihracat hacmine ulaşması beklenen KOBİ'ler için ihracata yönelik strateji oluşturmanın önemli olduğunu söyledi. Şirketlere yeni pazarlar, daha fazla satış ve daha geniş müşteri ağı imkânı sunan ihracatın KOBİ'ler için önemine dikkat çeken Mert şunları kaydetti: "İç pazarda kapasitenin tam kullanılamadığı durumlarda ihracat üretimi artırma imkânı sağlıyor. Daha da önemlisi iç pazara olan bağımlılık azalıyor. Önümüzdeki 5 yılda ihracatlarının %100 artması hedeflenen KOBİ'lerimiz ihracat danışmanlığı hizmeti alarak daha rekabet kaslarını güçlendirebilirler."

YOL ARKADAŞLIĞI YAPIYOR

Firmaların satış ve ihracat stratejisini belirleyerek; bölge, ülke ve ürün bazlı rekabetçilik analizi yaptıklarını dile getiren Mert, "Analitik yöntemlerle belirlenen hedef ülkelere yönelik spesifik pazara giriş stratejileri oluşturuyoruz. KOBİ'lere özel satış ve ihracat danışmanlığıyla firmalara satışa kadar yol arkadaşlığı yapıyoruz" diye konuştu.

A'DAN Z'YE DANIŞMANLIK

Mert, KOBİ'lere sundukları İhracat Danışmanlığını şöyle aktardı: "Ön İnceleme ve Analiz hizmetinin ardından Strateji'den Pazarlama ve Marka İletişimi'ne, İş Geliştirme'den Satış ve İhracat'a, Dijital Dönüşüm'den İnovasyon'a, İşe Alım ve Yetenek Yönetimi'nden Maliyet Dönüşümü'ne kadar birçok alanda uzman kadromuzla danışmanlık hizmeti veriyoruz."

Tüm Güneş haberleri için tıklayın