‘Kamyon eylemi' güvenlik tehdidi

Kanada'da aşı karşıtı kamyon sürücülerinin kornaları, mahkeme kararıyla susturuldu. Başbakan Trudeau da eylemcilerin halk ve devlet için tehdit oluşturduğunu söyledi.

‘Kamyon eylemi' güvenlik tehdidi

Kanada'nın başkenti Ottowa'da kamyon şoförlerinin zorunlu Kovid-19 aşısı ve kısıtlamalara karşı başlattıkları eylem, mahkemeye taşındı. 12 gündür süren protestonun en önemli enstrümanı olan kamyon kornaları, Ontario Yüksek Mahkemesi kararıyla susturuldu. Yasağın 16 Şubat'taki bir sonraki duruşmaya kadar geçerli olduğu bildirildi. Önceki gün de kentte hayatı felç eden eylemler için OHAL ilan edilmişti.

ARTIK DURDURUN

Kanada Başbakanı Justin Trudeau da eylemin bir an önce bitirilmesi çağrısında bulundu. Göstericilerin hem halk hem de devlet için tehlikeli bir tehdit oluşturduğunu savunan Trudeau "Kamyoncular ekonomimizi, demokrasimizi ve hemşehrilerimizin gündelik hayatlarını ablukaya almaya çalışıyor. Durması gerekiyor. Bu salgın kısıtlamaları sonsuza kadar sürmez" dedi. Polis ise şoförlerin eylemlerine devam edebilmek için en önemli ihtiyaçları olan mazot tedarikine de müdahale etmeye başladı.

SINIRDAKİ KÖPRÜYÜ KAPATTILAR

Kamyoncular, ABD-Kanada sınırındaki Ambassador Köprüsü'nü geçişe kapattı. Polis tarafından yapılan açıklamada ise, ABD'den Kanada'ya gelişlerin açık olduğu belirtildi. Kanada, mal ihracatının yüzde 75'ini ABD'ye yaparken, söz konusu köprüden günde yaklaşık 8 bin kamyon geçişi oluyor.

  • kanada başbakanı justin trudeau
  • kanada
  • eylem
  • güvenlik tehdidi
Tüm Güneş haberleri için tıklayın