Hatay sahur ve imsak vakitleri 2022! Hatay 2022 iftar ve imsak vakti imsakiyesi!

Diyanet tarafından paylaşılan Hatay imsakiyesi 2022 Ramazan ayı iftar saatleri belli oldu. Ramazan ayının gelmesiyle beraber Hatay imsakiyesi 2022 sahur ve iftar vakitlerini merak edenler tarafından büyük önem taşıyor. 2 Nisan Cumartesi günü başlayacak Ramazan ayı ile beraber Müslümanlar 30 günlük oruç ibadetini yerine getirecek. İşte Diyanet Hatay imsakiyesi 2022...

Hatay sahur ve imsak vakitleri 2022! Hatay 2022 iftar ve imsak vakti imsakiyesi!

Rahmet ve bereket kapılarının sonuna kadar açıldığı mübarek Ramazan ayı 2 Nisan Cumartesi günü itibarıyla başlıyor. Hatay iftar ve imsak vakitleri Ramazan ayının gelmesiyle beraber büyük önem kazandı. 30 günlük oruç ibadetini yerine getirmek isteyenler de Hatay imsak ve iftar vakti aramasını yapıyor. İşte 2022 Hatay sahur ve iftar vakti...

HATAY İLK SAHUR VAKTİ SAAT KAÇTA?

2 Nisan Cumartesi günü ilk sahurunu yapacak Hatay için imsak vakti 04:55 olarak açıklandı.

HATAY İLK İFTAR 2022 SAAT KAÇTA?

2 Nisan Cumartesi günü akşam ezanı ile orucunu açacak Hatay için iftar vakti 19:05 olarak yayınlandı.

HATAY İMSAKİYESİ 2022 İÇİN TIKLAYIN

RAMAZAN AYINDA NELERDEN UZAK DURMALI, NELERE YÖNELMELİ?

Oruç ayı olarak bilinen ramazan ayında oruç tutan kişilere karşı saygılı olmak, bu ayın en büyük görevlerinden biridir. Çeşitli nedenlerden dolayı oruç tutamayan kişiler, oruç tutan kişilere karşı anlayışlı ve saygılı olmalıdır.

Tutulacak orucu ise en sağlıklı şekilde tutmak gereklidir. Vücuda zarar veren, kronik hastalığı olan kişilerin oruç tutma yükümlülüğü bulunmamaktadır.

Bu ay içinde tıpkı diğer aylarda olduğu gibi yoksul kardeşleri doyurmak, gıda gibi önemli ihtiyaçlarını karşılamak büyük sevap kazandıracaktır.

Sahur vakti ve iftar saatleri geldiğinde orucun faydaları üzerine kısa da olsa düşünmek ve ramazan duaları içerisine idrakle birlikte şükrü eklemek maneviyatı güçlendirir.

Hz. Muhammed'in (S.A.V) sünnetlerinden biri olan teravih namazını ise kaçırmamak gereklidir. Ramazan ayının daha da bereketlenmesi için bu namazlar tıpkı oruç gibi önem taşır.

Umre'ye gitme imkanı olan kişilerin ramazan umresini yapması da bir çeşit görevlerden kabul edilmektedir.

Ramazan ayının önemi anlamı en çok da insani hataların farkına varmak, yaraları sarmak ve tövbe etmekte saklıdır.

Bu süre içinde uzak durmanız gereken davranışlar ise öncelikle kalp kırmak, kötü söz söylemek ve sinirli olmaktır. Çünkü öfke ile başlayan her işin sonunda muhakkak kalp kırılır. Kalp kırmak ise orucun faziletini bozan soyut nedenlerdendir.

Ramazan ayı bolca dua ve iyi niyet ister. Bu ayda semaya açılan eller geri çevrilmez. Edilen dualar kabul edilir.

İsraf ve gösterişten uzak ramazan sofralarını en sağlıklı şekilde geçirmek, yine üzerinize düşen görevlerdendir.

Komşusu açken tok yatan bir nesil olmamak için israfa yer vermemeniz tavsiye edilir.

Kalabalık iftar sofralarında buluşmak ise birliği pekiştirmektedir. İmkan oldukça iftar sofranıza misafir kabul ediniz. Aynı sofrada ve duada buluşmak bu ayın bereketini çoğaltacaktır.

Tüm Güneş haberleri için tıklayın