Genç girişimcilere 350 bin lira kredi

Halkbank tarafından, kadın girişimcilere ilham olmak ve onları cesaretlendirmek üzere Halkbank Üreten Kadınlar Buluşmaları ikinci yılında da devam ediyor.

Genç girişimcilere 350 bin lira kredi

Halkbank tarafından, kadın girişimcilere ilham olmak ve onları cesaretlendirmek üzere geçtiğimiz yıl 7 bölgede gerçekleştirilen Halkbank Üreten Kadınlar Buluşmaları ikinci yılında da devam ediyor. Bu yılın ilk toplantısı İzmir'de gerçekleştirildi.

125 BİN KADINA DESTEK

Halkbank'ın kadın üreticilerin sayısını artırmaya, kadın istihdamının yükselmesini teşvik etmeye ve kadın girişimci ekosistemini büyütmeye yönelik çalışmalarına bu yıl da devam edeceğini belirten Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, "Kadın Girişimci Destek Paketimiz, girişimci kadınlar üzerinde adeta can suyu etkisi oluşturdu. İlk yıl için öngördüğümüz 100 bin kadın girişimci hedefimizi aşarken, 125 bin kadın girişimciye eriştik ve 13.5 milyar TL'lik kredi hacmini yakaladık" dedi. Halkbank, kooperatiflerin de yanında olmaya devam ediyor. Türkiye'de ilk defa oluşturulan 'Kadın Kooperatifleri Destek Paketi'yle 2021'den bu yana 35 kadın kooperatifine kredi desteği sağlandı.

60 AYA KADAR VADE

Genç girişimci kredileri hakkında bilgi veren Arslan, şunları söyledi: "Önümüzdeki dönemde gençlerin daha da fazla yanında olacağız. Bu kapsamda üniversite mezunu, mezun olduğu bölümle ilgili herhangi bir iş tecrübesi bulunmayan ve bu alanda kendi işini kurmak isteyen veya kendi işini kurmuş olan 35 yaşını aşmamış girişimcilere yönelik Genç Girişimci Kredimizi, 350 bin TL limitli ve 60 aya kadar vade fırsatıyla sunuyoruz."

Tüm Güneş haberleri için tıklayın