Finansal teknolojilere 1 milyar dolar yatırım

Finans sektörünün bilişim liderleri IDC Türkiye Finans Zirvesi'nde buluşuyor. 23 Mart'taki zirve öncesi verilen bilgiye göre, sektörün bu yıl 1 milyar 41 milyon dolar bilgi teknolojileri harcaması yapması bekleniyor.

Finansal teknolojilere 1 milyar dolar yatırım

İstanbul ve Ankara'da 14 yıldır en büyük ve en kapsamlı sektörel buluşmaları gerçekleştiren International Data Corporation (IDC) Türkiye, finans sektörünün önde gelen firmalarının üst düzey yöneticilerini, 'Birlikte Daha İleriye' temalı IDC Türkiye Finans Zirvesi'nde buluşturuyor. 23 Mart'ta Wyndham Grand Levent İstanbul'da ve 14 Nisan'da ise dijital platformda gerçekleşecek etkinlikte ağırlıklı olarak teknolojik gelişmeler ele alınacak.

SEKTÖRDE ÖNCELİK 5G

Etkinlikle ilgili konuşan IDC Türkiye Ülke Direktörü Nevin Çizmecioğulları, Türk finans sektörünün bu yıl 1 milyar 41 milyon dolar teknoloji harcaması yapmasının beklendiğini söyledi. Çizmecioğulları, "Şu an dünyada büyük bir belirsizlik var. Finans sektörü tüm bu değişim ve zorlukların ortasında yer almakta. Yaşanılan bu süreç finans sektöründe dijital iş operasyonu ve dijital müşteri yolculuğu yatırımlarını hızlandırırken, dayanıklılık, çevik olma ve ölçeklenebilirlik ihtiyacını da gittikçe artırdı. Finans sektöründe; öncelikle uzaktan/hibrit çalışma modellerine geçiş yaşanırken, diğer yandan işbirliği yazılımı, cihazlar, altyapı revizyonu (hibrit bulut ve mikro hizmetler), veri ve analitiğin yeniden tanımlanması, artan yeni nesil güvenlik ihtiyacı ve platform dönüşümü için yapay zeka, 5G gibi yeni nesil teknoloji yatırımlarına da odaklanılması ciddi önem taşımakta" diye konuştu.

YENİLİKÇİ ARAYIŞLAR

IDC Araştırma Müdürü Aslı Koçkal ise, şunları söyledi: "Dijitalleşme rüzgârı, Türkiye pazarında da devrim yaratarak finans sektöründeki oyuncuların yenilikçi yaklaşımları hayata geçirmesine öncülük ediyor. Her geçen gün daha fazla müşteri deneyimini artıran, yeni gelir kaynakları yaratan ve verimlilikle kârlılığı bir arada sunan çözümler gittikçe önem kazanırken, finans kuruluşlarının, inovasyon sağlayan teknoloji alanlarında yatırım yapması elzem haline gelmiş durumda."

GÜNDEM: YAPAY ZEKA VE BİLGİ GÜVENLİĞİ

Finans sektöründe yaşanan son gelişmelerin ele alınacağı etkinlikte, Türkiye'nin finans, sigorta, borsa ve yatırım kuruluşlarının üst düzey bilgi teknolojileri ve iş birimleri yöneticileri bir araya gelecek. Zirvede, finans sektöründe dijital dönüşüm ve finansal hizmetlerin geleceği, temel ve açık bankacılık, akıllı otomasyon, analitik ve bulut, bilgi güvenliği ve regülasyonlar, çoklu kanallar, açık veri ve API, müşteri deneyimi, yapay zeka ve robot uygulamalar, nesnelerin interneti gibi konular ele alınacak. Sunumlarla son kullanıcı başarı hikâyelerine de yer verilecek.

TEKNOLOJİ ÖDÜLLERİ DE VERİLECEK

Zirvede, sektörün liderleri, dijital ekonominin finans sektöründe yarattığı etkileri masaya yatırırken, veriye dayalı iş modellerini değerlendirip, yapay zekayla büyük veri ve analitik teknolojilerinden en verimli şekilde faydalanmak için gerekenleri paylaşacak. IDC Finans Teknolojileri Ödülleri de sahiplerini bulacak. 12 kategoride verilecek ödüller için yarışacak projeler finans sektörünün üst düzey yöneticilerinden oluşan jüri tarafından değerlendirilecek.

Tüm Güneş haberleri için tıklayın