Ertuğrul Gazi oğlu Gündüz Bey kimdir, tarihteki önemi nedir? Gündüz Alp ne zaman nasıl öldü, mezarı nerede?

Kuruluş Osman'da Osmanlı Devleti kurucusu Osman Gazi'nin ağabeyi Gündüz Bey karakterine oyuncu Emre Basalak hayat veriyor. Osman Bey ile arasında yaşanan gerginlik nedeniyle gündemde konuşulan Gündüz Bey'in tarihteki önemi ve hayatı merak edilmeye başlandı. İşte Gündüz Bey ile oyuncu Emre Basalak hakkında merak edilenler...

Ertuğrul Gazi oğlu Gündüz Bey kimdir, tarihteki önemi nedir" Gündüz Alp ne zaman nasıl öldü, mezarı nerede"

Ertuğrul Gazi oğlu Gündüz Bey, Osman Gazi'nin erkek kardeşidir. Kuruluş Osman dizisi ile gündeme gelen Gündüz Bey, kardeşi Osman Bey ile aralarında yaşanan gerginlik akıllara soru işareti bıraktı. Söz konusu internet aramalarında "Ertuğrul Gazi oğlu Gündüz Bey kimdir, tarihteki önemi nedir? Gündüz Alp ne zaman nasıl öldü, mezarı nerede?" soruların yanıtları merak konusu oldu.

GÜNDÜZ BEY KİM, NASIL ÖLDÜ?

Gündüz Bey, Oğuzlar'ın Bozok kolunun Kayı Boyu'na dahildir ve aynı zamanda Ertuğrul Gazi'nin üç oğlunun da ilkidir. Osmanlı Devleti'nin kurucusu olan Osman Gazi'nin ağabeyi olan Gündüz Alp, Bay-Atlı Hasan bin Mahmûd'un Câm-ı Cem-Âyîn, Âşıkpaşazâde'nin Tevârîh-i Âl-i Osman ile Neşrî'nin Kitâb-ı Cihannümâ isimli eserlerine göre Ertuğrul'un oğlu olup, Ay-Doğdu adında bir oğlunun olduğunu Âşıkpaşazâde Tevârîh-i Âl-i Osman adlı eserinde bildiriyor. İnegöl Savaşı (1299) esnasında şehit oldu.

EMRE BASALAK KİMDİR?

Basalak, 28 Nisan 1979 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi. Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı'ndan mezun olan oyuncu, Hacettepe Üniversitesi Oda Tiyatrosu ve Devlet Tiyatroları'nın ardından, 2002 yılında İstanbul Devlet Konservatuarı'nda profesyonel olarak çalışma hayatına başladı.

İlk olarak Ekmek Teknesi dizisiyle ekrana çıkan Emre Basalak daha sonra Deniz yıldızı adlı dizde oynadı. 2005 yılında yazdığı D-21 isimli oyunuyla ödül almayı başardı.

Tüm Güneş haberleri için tıklayın