Emine Erdoğan: Geleneksel tıp modern tıpla bütünleşmeli

Başkan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nce Bursa'da düzenlenen İntegratif ve Anadolu Tıbbı Kongresi'ne katıldı.

Emine Erdoğan: Geleneksel tıp modern tıpla bütünleşmeli

Kongrenin geleneksel ve tamamlayıcı tıp uygulamaları için yeni bir ufuk çizeceğini ifade eden Emine Erdoğan şöyle dedi: "Sağlık, güzel ve kaliteli bir yaşamı besleyen bir pınardır. İnsan, beden ve ruhun bir araya geldiği eşsiz bir mekanizma. Bedenin iyi olması ruha sirayet ediyor. Ruh iyi olduğunda beden de iyileşiyor. Geleneksel Anadolu tıbbının özü; denge, ölçü ve doğayla barışık yaşam tarzıdır. Bu mirası dışlamadan, modern hayata entegre edebilsek, sağlığın bir kültür olarak yaşandığı, bir dünya inşa edebiliriz. Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp, insanı ruh ve beden bütünlüğü çerçevesinde ele alıyor, hasta olduktan sonra değil, hasta olmamak için yapılması gerekenlere ilişkin yaşam reçetesi çıkarıyor."

BİRBİRİNİ TAMAMLIYOR

"Geleneksel tıp, modern tıbbın alternatifi değil tamamlayıcısıdır. Ülkemizin sahip olduğu bu mirasın modern bilimin süzgecinden geçerek günümüze kazandırılması insan hayatına eşsiz bir katkı sunacak. Türkiye'nin bu alanda önde gelen ülkelerden biri ve tüm dünya için bir cazibe merkezi olacağına eminim."

Tüm Güneş haberleri için tıklayın