Emine Erdoğan: Çevreyle ilgili her konu hayati önemde

Türkiye Çevre Haftası ve etkinliklerini düzenleyen genelge Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmî Gazete'de yayımlandı.

Emine Erdoğan: Çevreyle ilgili her konu hayati önemde

Türkiye Çevre Haftası ve etkinliklerini düzenleyen genelge ile 5 Haziran'ı içine alan hafta Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nca duyurulacak bir temayla her yıl "Türkiye Çevre Haftası" olarak kutlanacak. Kutlamaların çok paydaşlı gerçekleştirilmesi vurgusu yapılan genelgede, etkinliklerin en iyi şekilde gerçekleştirilebilmesi için ihtiyaç duyulacak her türlü destek, yardım ve kolaylığın tüm kamu kurum ve kuruluşlarınca geciktirilmeksizin yerine getirilmesi istendi. Yapılacak etkinlikler, sıfır atık anlayışına uygun şekilde tasarlanacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, 5 Haziran'ın bulunduğu haftanın "Türkiye Çevre Haftası" olarak kutlanmasına ilişkin paylaşımda bulundu. Emine Erdoğan sosyal medya hesabındaki paylaşımında, "5 Haziran'ın bulunduğu hafta artık ülkemizde 'Türkiye Çevre Haftası' olarak kutlanacak. Çevre ile ilgili her konuya hayati bir önem veriyor, çözümü için kapsamlı çalışmalar yapıyoruz. Bu adımın çevre mücadelemize etkisi ve katkısı büyük olacak. Hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

MUTFAĞA GİRDİ YEMEK YAPTI

Emine Erdoğan, Balıkesir Edremit'te ünlü şefler ile bir araya geldi. Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri çerçevesinde şeflerle ocak başına geçen Erdoğan, Balıkesir'in yöresel yemeklerini tanıttı.

HAYDİ ÇOCUKLAR AKADEMİYE DAVETLİSİNİZ

Çevre Şehircilik ve İklim Bakanı Murat Kurum, Başkan Erdoğan'ın çocuklara yönelik müjdesini paylaştı. Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Sevgili çocuklar, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan 1 - 7 Haziran arasını 'Çevre Haftası' ilan etti. Cumhurbaşkanımızın sizlere de bir müjdesi var. Sizin için kurduğumuz 'Çevre ve Çocuk Akademisi' Çevre Haftası'nda eğitime başlıyor, hepinizi Akademimize bekliyoruz" dedi. Akademide; çevre, şehircilik, iklim değişikliği, sıfır atık, doğa ve iletişim bilgileri verilecek.

Tüm Güneş haberleri için tıklayın