Destan oyuncuları kimler, konusu nedir? Destan dizisi nerede çekiliyor?

Atv'de yayın hayatına başlayacak olan dizi Destan, oyuncuları ve konusu ile dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. İlk bölümü bu akşam ekrana gelecek olan yapımın senaryosu Nehir Erdem ve Ayşe Ferda Eryılmaz'a ait. Peki, Destan oyuncuları kimler, konusu nedir? Destan dizisi nerede çekiliyor?

Destan oyuncu kadrosu ve konusu ile izleyicilerin heyecanla beklediği yapımlar arasında yerini aldı. Bozdağ Film imzalı dizinin yönetmenliğini Emir Khalilzadeh üstlenirken, senaristliğini Nehir Erdem ve Ayşe Ferda Eryılmaz yapıyor. Drama türünde ekrana gelecek olan Destan oyuncuları kimler, konusu nedir? Destan dizisi nerede çekiliyor?,

Oyuncular 'Destan'ı anlattılar

DESTAN OYUNCULARI KİMLER?

Ebru Şahin Akkız

Edip Tepeli / Batuga

Selim Bayraktar/ Alpagu Han

Deniz Barut Ulu Ece

Teoman Kumbaracıbaşı / Balamir Beg

Kanbolat Görkem / Arslan Saltuk Beg

İpek Karapınar / Çolpan Hatun

Burak Tozkoparan / Temur Tegin

Elif Doğan Tutkun

Burak Berkay Akgül / Kaya Tegin

Destan dizisi hangi dönemi anlatıyor? Destan dizisinin hikayesi gerçek mi?

Ahmet Olgun / Sünear Yaman

Buse Meral Sırma

Ecem Sena Bayır / Günseli Hatun

Esra Kılıç / Mei Jin

Bilgi Aydoğmuş / Kırçiçek

Osman Albayrak / Vargı Beg

Alper Düzen / Danış Ata

Şahin Ergüney / Kün Ata

Meltem Pamirtan / Yibek Kadın

Evren Erler / Çalayır

DESTAN DİZİSİ KONUSU NEDİR?

Orta Asya'nın çetin bozkırlarında Gök Kağanı Korkut Han'ın yetim bıraktığı dillere destan savaşçı dağ kızı Akkız'la, yine Gök Sarayı'nda Korkut Han'ın öksüz bıraktığı Gök Tegini Batuga arasındaki destansı aşkı; bu iki garip kuşun sevdalarını kılıç, yüreklerini kalkan yaparak imkansızı başarmalarını konu alıyor.

Destan' dizisinde 8. yüzyılda, Orta Asya'da Çin'de hükümdarlık sürdüren kağanlıkların savaşlarını konu almaktadır.

İslam'ın henüz kucaklamadığı topraklarda Çin ve Türk hanlıkları arasında yaşananları anlatan Destan'da eski zamanlardaki ölümcül iktidar savaşının yansımaları da yer alıyor.

Göktürkler dönemini anlatan Destan dizisinde; Çin sivri dişlerini Türk budununa doğrultmuştur, Rus Varegler, Moğollar, Sogdlar, Persler tuzakta beklemektedir. Yetmezmiş gibi, aynı kana atam diyen Türk boyları birbirine düşmüştür. İkisi de Türk olan Gök Hanlığı ile Dağ Hanlığı arasında ise çok büyük bir düşmanlık vardır.

DESTAN DİZİSİ NEREDE ÇEKİLİYOR?

Dizinin çekimleri için Bozdağ Film Platosu'nda 20 bin metrekare alanda, döneme ait Asya Türk mimarisine uygun şekilde Gök Hanlığı Sarayı ve bahçeleri inşa edildi. Gök Hanlığı Sarayı dahilinde Beykoz Kundura Fabrikası'nda 4.500 metrekare kapalı alan içerisine saray kabul odası ve hanedan üyeleri için yaşam odaları yer aldı.

Bozdağ Film Platosu dahilinde ise 5800 metrekarelik açık platoda sekizinci asır bölgenin Türk mimarisi esas alınarak şehir sokakları ve çarşısı yapıldı. Döneme ait 50 çadırlık iki oba 15 bin metrekare üzerine kuruldu. Obalardaki el yapımı çadırlar Türkmenistan'da projeye özel olarak üretildi. Dekorların inşası altı ay sürerken, 287 kişilik sanat ekibi görev aldı.

Oyuncular uzmanlardan kurulu Bozdağ Film Ekibi'nden aksiyon, at binme, ok ve kılıç eğitimleri aldı. Binicilik eğitimleri Bozdağ Film tesislerinde özel olarak yetiştirilmiş atlarla verildi. Dizinin çekimlerinde kullanılmak üzere Bozdağ Film Platosu'nda yer alan atölyelerde döneme ait 5.300 adet aksesuvar, eşya, kılıç, mızrak, kalkan ve obje üretildi. Oyuncular icin 125 adet kostüm dikilirken, yardımcı ve diğer oyuncular için toplam 8.115 parça kostüm hazırlandı. 'Destan' dizisi kamera arkası ekibi 235 kişiden oluşuyor.

Destan dizisi Batuga kimdir? Edip Tepeli kaç yaşında, aslen nereli, eşi kim?

  • Destan dizisi
  • konusu
  • oyuncuları
  • nerede çekiliyor
  • atv
Tüm Güneş haberleri için tıklayın