CHP'li Tanju Özcan'a kadınlardan protesto

Bolu Belediye Başkanı CHP'li Tanju Özcan'ın, AK Parti'li kadın meclis üyesine yönelik söylediği “Bana niye el sallıyorsunuz, ben evli barklı adamım ayıp oluyor” sözleri protesto edildi.

CHP'li Tanju Özcan'a kadınlardan protesto

Mültecilere karşı ırkçı tutumu ile sık sık gündeme gelen Bolu Belediyesi'nin CHP'li Başkanı Tanju Özcan, yeni bir skandala imza attı. Özcan, 16 Mayıs'ta gerçekleştirilen belediye meclis toplantısı sırasında AK Parti sıralarında oturan meclis üyesi Hacer Çınar'a, "Bana niye el sallıyorsunuz, ben evli barklı adamım ayıp oluyor" dedi. Tepki çeken sözlerin ardından Başkan Özcan sosyal medya hesabından, söz konusu konuşmayı paylaşıp, "Görüyorsunuz ben orada sadece iffetimi korumaya çalışıyorum" diye açıklama yaptı. Başkan Özcan'ın bu paylaşımı da tepki çekti.

AK PARTİ'DEN TEPKİ

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya hesabından, "Özcan'ın kadın meclis üyemize dönük ahlaksız ve çirkin ifadelerini lanetliyoruz. Bu çirkin saldırı tüm kadınları hedef alan bir ahlaksızlıktır. Siyasi ve hukuki olarak gereğini yapacağız" ifadelerini kullandı. AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner, partililer ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri İzzet Baysal Caddesi'nde bulunan Kadı Camisi önünde toplandı. Yaklaşık 200 kadın, ellerinde dövizlerle Bolu Belediyesi önüne yürüdü. 'Utanmazsın sen', Terbiyesiz Tanju Özcan' yazılı dövizler taşıyan kadınlar Başkan Özcan'a tepki gösterdi.

SÖYLEMLERİ AHLAK DIŞI

Grup adına basın açıklamasını okuyan AK Parti Merkez ilçe Yönetim Kurulu Üyesi Ayşe Atılgan, "Ahlak yoksa bir insanda, isminin yanındaki tüm rütbeler de anlamını yitirir. Hepinizin bildiği üzere, Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın, kadın bir belediye meclis üyesine gayri ahlaki söylemleri ve sonrasında 'iffetimi muhafaza ettim' şeklindeki alaycı yorumları, seviyenin geldiği noktayı göstermiştir. Kimseye faydası olmayan, seviyesiz ve ahlak dışı söylem ve davranışlarını, alışkanlık haline getiren bu şahsa 'haddini bil, artık yeter' diyoruz. Halkımızı bu ayıbı kınamaya davet ediyoruz" dedi.

MAHKEMEDEN ÖZCAN'A TEDBİR

Belediye meclis üyesi Hacer Çınar, Bolu 1'inci Aile Mahkemesi'ne, kendisine yönelik söylemlerinden dolayı Belediye Başkanı Tanju Özcan'a karşı koruma kararı alınması için başvuru yaptı. Mahkeme, eylemin kadına karşı psikolojik şiddet kapsamında olduğunu belirterek 30 gün süreli 'Tedbir' talebini kabul etti. Mahkemenin kararı, Kadına Karşı Şiddet Yasası kapsamında Türkiye'de ilk kez bir belediye meclis üyesinin belediye başkanından korunmasına karar verilmiş oldu. Özcan'ın, belediye meclisindeki oylama sırasında el kaldıran meclis üyesi Çınar'a "Bana niye el sallıyorsunuz, ben evli barklı adamım ayıp oluyor" sözleri kamuoyunda büyük tepki görmüştü.

Tüm Güneş haberleri için tıklayın