Büşra Pekin'den Dilber Ay itirafı! 'Karşımda olsaydı helal olsun derdim'

Sanatçı Dilber Ay'ın hayatını konu alan biyografik film Dilber Ay'da sanatçının kendisini oynayan Büşra Pekin, karakteri için samimi itiraflarda bulundu.

Büşra Pekin'den Dilber Ay itirafı! 'Karşımda olsaydı helal olsun derdim'

Dilber Ay'ın hayat hikayesini anlatan Dilber Ay filminde sanatçının kendisini canlandıran oyuncu Büşra Pekin, Hürriyet'ten Hakan Gence'ye konuştu. Canlandırdığı karakteri hakkında samimi açıklamalarda bulunan Pekin, rolüne hazırlanma sürecini şöyle anlattı:

'Bir Oyuncu olarak baktığımızda Dilber Ay çok performans gerektirecek bir karakter. Yürümesi, oturması, bakışları, konuşması, çok kendine has. Bu beni çeken taraftı, farklı ve özgün olması. Bütün videolarını görmek istedim. Onları arayıp bulmak bir bakıma zorlayıcıydı. Bir taraftan şarkı söyleme kısmında hiç bilmediğim bir alanda mücadele vereceğimi biliyordum ama orada da eninde sonunda bunu doğru bir yere taşıyacağımıza hep inandım. Çünkü yanımda da çok doğru insanlar vardı. Diyalekt ve konuşma olarak bir yörenin insanı değildi.

Dilber Ay, Suriye göçmeni bir ailenin Maraş'ta doğmuş, çok küçük yaşlarda Düzce'ye taşınmış bir genç kızı. Ankara'da, Adana'da yaşamış, uzun yıllar Almanya'da olmuş. Buralarda, adım adım konuşmasında, şarkılarda yaşla birlikte o jargonun da, konuşma şeklinin de değişmesini özellikle çok istedim. Bunların hepsini tasarlamak ve yerleştirmek çok ciddi bir mesaiydi.'

'DİLBER AY'A HELAL OLSUN'

Ay ile hiç tanışmadıklarını söyleyen Pekin, onu şu an görseydi kendisine "Helal olsun" demek istediğini söyledi. Pekin, "Yaşadığı şeyler kolay değil. Pes etmesi, bırakması mümkün çok anlar yaşamış..." ifadesini kullandı.

Hayatta kendisinin de zorluklar yaşadığını belirten ünlü oyuncu, Dilber Ay gibi mücadeleci olduğunu söyledi:

"Ben de öyle birisiyim. Bir kere hayata tutunmayı, olumsuzluklara rağmen gülebilmeyi, neşelenmeyi seven bir yapım var. Realist tarafım ağır basıyor, her şeyin de farkındayım ama olumsuz şeyleri sürekli düşünüp konuşmanın bir faydası da yok. Çözelim, çözemiyorsak da hayatın akışında kendimizi iyileştirelim."

Tüm Güneş haberleri için tıklayın