Asiye Ateş 40 gün sonra el salladı! 'Pitbull'lar silah sayıldı

İki pitbullun saldırısıyla ağır yaralanan 4 yaşındaki Asiye, 40 gün sonra taburcu edildi. Aynı gün saldırının iddianamesi kabul edildi; saldırgan köpekler silah sayıldı, 5 kişi hakkında 9 yıla kadar hapis talep edildi.

Asiye Ateş 40 gün sonra el salladı! 'Pitbull'lar silah sayıldı

Gaziantep'te 4 yaşındaki Asiye Ateş'in pitbull saldırısında ağır yaralanmasına ilişkin hazırlanan iddianame, mahkeme tarafından kabul edildi. Tutuklu sanıklar site yöneticisi Mustafa E. ile Mustafa Y, Süheyla K, Zeliha C. ve tutuksuz sanık Zeynep C. hakkında "olası kastla yaralama" suçundan 2 yıl 3 aydan 9 yıla kadar, site yöneticisinin ağabeyi tutuksuz sanık Mahmut E. hakkında ise 6 aydan 5 yıla kadar hapis cezası istendi. İddianamede, "Olayda yer alan köpekler, TCK 6 maddesi uyarınca silah olarak nitelendirilmiştir" denildi. İddianamede, köpeklerin 7 ay önce siteye getirildiği hatırlatılarak, "Asil" isimli siyah köpeğin bakımını Mustafa Y'nin, "Zomo" isimli köpeğin bakımını ise site yöneticisi Mustafa E. ve sekreteri Süheyla K.'nin üstlendikleri belirtildi.

GÖRÜNTÜLERİ SİLDİLER

Olay günü Zeliha C'nin basketbol sahasına çıkardığı köpeklerin ağızlığı bulunmadığı ve bir süre sonra her iki köpeğin de Asiye'ye saldırdığı vurgulandı. İddianamede ayrıca sanık Mahmut E.'nin site yöneticisi Mustafa E.'nin ağabeyi olan Mahmut E.'ye, site güvenlik kamera görüntülerin silinmesi talimatını kardeşinin verdiği ve ağabeyinin de bu görüntüleri sildiği yer aldı.

22 Aralık 2021'de iki pitbullun saldırısına uğrayan Asiye Ateş, ağır yaralanmıştı. Gözaltına alınan 6 kişiden 5'i tutuklanmıştı.

40 GÜN SONRA TABURCU! MİNİK ASİYE EVİNE KAVUŞTU

Gaziantep'te 22 Aralık 2021'de iki pitbullun saldırısında ağır yaralanan ve sevk edildiği Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde operasyonlar geçiren 4 yaşındaki Asiye Ateş, bir süre evde istirahat için taburcu edildi. Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibinin doku ve sinir ameliyatı yaptığı Asiye'nin ilk tedavileri tamamlandı. Baba Hüseyin Ateş, "Cumhurbaşkanımız ve Sağlık Bakanımız'dan Allah razı olsun" dedi. Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan, "1 yıl kadar takip edeceğiz. Asiye'ye ara ara çeşitli ameliyatlar yapacağız" diye konuştu.

  • pitbull saldırısı
  • köpek saldırısı
  • asiye ateş
Tüm Güneş haberleri için tıklayın