Adana'da bayram namazı saat kaçta kılınacak? Diyanet Adana 2022 Kurban Bayramı namazı saat kaçta?

Adana'da yaşayan Müslümanlar tarafından 2022 Kurban Bayramı namazı saati araştırılmaya başlandı. Türkiye'nin bir çok ilinde olduğu gibi Adana'da da Kurban Bayramı için hazırlıklar tamamlandı. Bayram namazı saatleri ise Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından takviminin yayınlanmasıyla birlikte netlik kazanmış oldu. Peki Adana'da Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınacak?

Adana'da bayram namazı saat kaçta kılınacak" Diyanet Adana 2022 Kurban Bayramı namazı saat kaçta"

Adana'da Kurban Bayramı namazı için Müslümanlar, camilerde bir araya gelecekler. Türkiye'nin bir çok ilinde olduğu gibi Adana'da da camileri ve avluyu dolduran Müslümanlar bayram namazını heyecanla bekliyor. İnternet aramalarında "Adana için bayram namazı saat kaçta?" sorusuna yanıt arayanlar için detayları bu haberimizde derledik. İşte 2022 Kurban Bayramı namaz vakitleri..

Kurban Bayramı dünyanın dört bir yanındaki Müslümanlar tarafından kutlanır. Bilindiği üzere bayramın kutlanması dini bir zorunluluk olmayıp, bayramın gereği gibi kutlanması sevap sayılır. Her bayram günü, Müslümanlar erken kalkarlar ve güneş doğmadan önce sabah namazı sonrası bayram namazı için camilerde bir araya gelirler.

Türkiye ve dünyanın birçok ülkesine göre ileri saat uygulaması bulunan Avustralya'da Kurban Bayram erken başladı.

Avustralyalı Müslümanlar, ileri saat uygulamasından dolayı dünyada bayrama ilk giren ülkelerin başında gelen ülkede sabahın erken saatlerinde itibaren camileri doldurdu.

Türkiye'ye göre bayrama 7 saat önce giren Avustralya, Avrupa ülkelerine göre ise yaklaşık 9 saat ileride bulunuyor.

ADANA'DA BAYRAM NAMAZI SAAT KAÇTA KILINACAK?

Adana bayram namazı saati: 06:00

İL İL BAYRAM NAMAZI SAATLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

BAYRAM NAMAZI NASIL KILINIR?

Niyet edilirken hangi bayram namazı kılınacaksa onun için niyet edilir. Bundan sonra imamla birlikte hareket edilerek:

1.Rekat

Bayram namazına niyet ettikten sonra tekbir alınır ve eller bağlanır,Sırasıyla imam hatip ve cemaat sessizce "Sübhaneke duası"nı okur, sonra fasılalar halinde;

Tıpkı iftitah tekbiri gibi yeniden eller kulak hizasına kaldırılarak 1. Tekbir alınır ve eller yanlara salınır,

Sonra 2. Tekbir alınır ve eller yine yanlara salınır,

Ardından 3. Tekbir alınır ve bu sefer eller göbek hizasında bağlanır.

İmam; gizlice "Euzü besmele" çeker, açıktan "Fatiha suresi" ile birlikte "Zammı sure veya zammı sure yerine geçecek miktarda Kur'an-ı Kerim" okur. Cemaat ise sessizce imamı dinler.

Rüku ve secde yapılarak 2. Rekata kalkılır.

2. Rekat

İmam; gizlice "Besmele" çeker, açıktan "Fatiha suresi" ile birlikte "Zammı sure veya zammı sure yerine geçecek miktarda Kur'an-ı Kerim" okur. Cemaat ise sessizce imamı dinler.

Ardından tekrar tıpkı iftitah tekbiri gibi yeniden eller kulak hizasına kaldırılarak 1. Tekbir alınır ve eller yanlara salınır,

Sonra 2. Tekbir alınır ve eller yine yanlara salınır,

Ardından 3. Tekbir alınır ve eller yine yanlara salınır,

Son olarak 4. Tekbir alınır ancak bu sefer eller kulak hizasına kaldırılmaz ve rükuya gidilir.

Rüku ve secdenin ardından oturulur, "Tahiyyat, Salli-Barik duaları" okunur ve önce sağ tarafa sonra sol tarafa selam verilerek namaz tamamlanır.

Bundan sonra müezzinin refakatinde hep birlikte 3 defa tekbir (teşrik) getirilir. Bu tekbirlerle birlikte imam hatip bayram hutbesi okumak üzere minbere çıkar.

  • adana
  • bayram namazı
  • 2022 kurban bayramı namaz vakti
  • adana bayram namazı saat kaçta
  • adana kurban bayramı namazı saati
Tüm Güneş haberleri için tıklayın