Gökten iguana yağıyor! Yetkililer uyardı: “Yaklaşmayın”

ABD'nin Florida eyaletinde sıcaklıklar nedeniyle ağaçlardan iguana düşmeye başladı. Yetkililer halkı iguana yağışına karşı uyarırken hayvanların yanına gitmenin onlar için tehlike yarattığını ifade etti. Bununla birlikte bazı sokak ve caddelerde yerlerde düşen sersemlemiş iguanalar görüldü.

Gökten iguana yağıyor! Yetkililer uyardı: “Yaklaşmayın”

Amerika'nın Florida eyaletinde ağaçlardan düşen iguanalar yetkilileri harekete geçirdi. Sıcaklıkların artması nedeniyle başlayan "iguana yağışı" sonrası yetkililerden uyarı geldi. Uyarıda düşen sıcaklıkların sürüngenlerin ağaçlardan düşmesine neden olduğu ve potansiyel olarak insanları yaralayabileceği belirtildi.

Düşük sıcaklıklar, Florida'da 'düşen iguanalardan' kaynaklanan olası yaralanmalar hakkında tuhaf uyarılara yol açtı. Soğukkanlı hayvanlar olan iguanalar sıcaklıklar sıfırın altına düştüğünde, vücut ısılarını korumak ve enerji depolamak için uyku durumuna geçiyor ve bulundukları ağaç dallarından ve çatılardan düşüyor. Soğuk nedeniyle vücutları sertleşen iguanalarla karşılaşan kişilerin onlardan uzak durması istenildi. Çünkü iguanaların kısa sürede normal vücut sıcaklarına ulaşabileceği belirtildi.

"GÜNEŞ ÇIKINCA HAREKET EDERLER"

İguanaların sıcaklık düşmesi nedeniyle ölmediklerini dile getiren uzmanlar, "Sıcaklık düştüğünde yavaşlarlar veya hareketsiz hale gelirler. Düşerler ve ağaçlardan düşebilirler, ancak ölü değildirler. Yaklaşmayın. Güneş çıktıktan sonra hareket ederler" uyarısını yaptı.

Hayvanların yanına gitmenin onlar için tehlike yarattığını ifade eden uzmanlar, düşen bir iguanının ağırlığının insanlar için tehlike oluşturabileceğini ifade etti.

Bu soruyu çözene 1 milyon dolar ödül! NASA'dan çok konuşulacak yarışma

Bilim insanları şokta! "Lanetli" olarak adlandırılan mezar açıldı: Sonuç şaşırtıcı

Tüm Güneş haberleri için tıklayın