2022 Kış Paralimpik oyunları açılışı neden doodle oldu? Kış Paralimpik oyunları nedir, nerede yapılacak, hangi ülkeler yarışıyor?

2022 Kış Paralimpik oyunları açılışı için Google tarafında sürpriz bir Doodle'a yayınlandı. Teknoloji devi Google, Cuma günü Çin'in başkenti Pekin'de bugünden itibaren düzenlenecek 2022 Kış Olimpiyatları'nın başlangıcını işaret etti. Google anasayfasına yayınlanması ile birlikte akıllarda soru işareti bırakan; '2022 Kış Paralimpik oyunları açılışı neden doodle oldu, nerede yapılacak, hangi ülkeler yarışıyor?' yanıtları araştırılmaya başlandı.

2022 Kış Paralimpik oyunları açılışı neden doodle oldu" Kış Paralimpik oyunları nedir, nerede yapılacak, hangi ülkeler yarışıyor"

2022 Kış Paralimpik oyunları açılışı için Google tarafında sürpriz bir Doodle'a yayınlandı. Teknoloji devi Google, Cuma günü Çin'in başkenti Pekin'de bugünden itibaren düzenlenecek 2022 Kış Olimpiyatları'nın başlangıcını işaret etti. Google anasayfasına yayınlanması ile birlikte akıllarda soru işareti bırakan; "2022 Kış Paralimpik oyunları açılışı neden doodle oldu, nerede yapılacak, hangi ülkeler yarışıyor?" yanıtları araştırılmaya başlandı.

2022 KIŞ PARALİMPİK OYUNLARI AÇILIŞI NEDEN DOODLE OLDU?

Gündeme göre değişiklik gösteren ve ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gören bu hizmetin detaylarını sizler için araştırdık. İnternet ortamında dünyanın en çok ziyaret edilen sayfası sizin de bildiğiniz üzere tartışmasız Google ana sayfasıdır.

Google , internet araması, çevrimiçi bilgi dağıtımı, reklam teknolojileri ve arama motorları için yatırımlar yapan çok uluslu Amerikan anonim şirketidir. 1998 yılından bu yana çalışmalarını sürdüren Google'ın en bilindik çalışmalarından biri olan Doodle ziyaretçileri sürprizleriyle şaşırtıyor.

Günün anlam ve önemini belirtmek için 2022 Kış Paralimpik Oyunları Açılışı kelimesinde olduğu gibi sürekli değişen sözcüklerle kullanıcı karşısına çıkan Doodle ziyaretçilerine bu alanda çok faydalı bir hizmet sunmuş oluyor. Yoğun iş temposundan gündeme dair gelişmelerden uzak kalan internet kullanıcıları 2022 Kış Paralimpik Oyunları Açılışı gibi popüler kelimelerinden Doodle sayesinde haberdar olup, önemli ve özel günlerden de geri kalmamış oluyor.

2022 KIŞ PARALİMPİK OYUNLARI AÇILIŞI NEREDE YAPILACAK?

Çin'in başkenti Pekin'in ev sahipliği yapacağı 2022 Paralimpik Kış Oyunları, cuma günü açılış töreniyle resmen başlayacak. 80 bin kişi kapasiteli Ulusal Pekin Stadı'nda gerçekleştirilecek törenle startı verilecek oyunlar, 13 Mart Pazar günü kapanış töreniyle sona erecek.

HANGİ ÜLKELER KATILACAK?

Uluslararası Paralimpik Komitesinin (IPC) internet sitesinde yer alan bilgilere göre, 49 ülkeden 650'nin üzerinde sporcunun yer alacağı organizasyonda, 6 branşta mücadele yaşanacak. Alp disiplini, biatlon, kayaklı koşu, buz hokeyi, snowboard ve tekerlekli sandalye körling dallarının yer aldığı organizasyonda, 78 yarış düzenlenecek.

RUS VE BELARUSLU SPORCULAR YER ALMAYACAK

Rusya'nın Ukrayna'ya Belarus destekli gerçekleştirdiği askeri müdahale nedeniyle oyunlar, savaşın gölgesinde geçecek.

IPC'nin aldığı kararla, Rus ve Belaruslu sporcular, "olimpiyat köyünde artan gerilim" gerekçesiyle oyunlara katılamayacak. Oyunlarda, Rusya'dan 71, Belarus'tan 12 sporcunun mücadele etmesi bekleniyordu.

EN BAŞARILI ÜLKE ALMANYA

İlk kez 1976'da düzenlenen Paralimpik Kış Oyunları'nda Almanya, 137 altın, 121 gümüş ve 106 bronz olmak üzere toplam 364 madalyayla en başarılı ülke konumunda bulunuyor.

Almanya'yı, 330 madalyayla Norveç (136 altın, 109 gümüş, 85 bronz) ve 313 madalyayla ABD (110 altın, 119 gümüş, 84 bronz) takip ediyor.

OLİMPİK NEDİR?

Olimpik, olimpiyat ölçülerine göre olan anlamına geliyor. Olimpiyat Oyunları veya kısaca Olimpiyatlar, Yaz ve Kış Olimpiyat Oyunları olmak üzere iki ayrı kategoride, dört yılda bir düzenlenen uluslararası çok sporlu etkinlik. 200'ün üzerinde ülkeyi temsil eden sporcuların katıldığı etkinlikler, dünyanın en kapsamlı spor etkinliği konumundadır.

PARALİMPİK NEDİR?

Paralimpik Oyunlar, çeşitli engelli gruplarından sporcuların katıldığı çok sporlu etkinliktir. Orijinalindeki "paralympic" kelimesi; İngilizce, engelli anlamına gelen "paralyzed" ve "olympic" kelimelerinin birleşmesinden meydana gelir.Yaz ve Kış Paralimpik Oyunları o dönemki Olimpiyatların hemen ardından yapılır.Tüm Paralimpik Oyunları Uluslararası Paralimpik Komitesi tarafından yönetilir.

Paralimpik Oyunlar 1948'deki az sayıda II.Dünya Savaşı İngiliz eski askerlerinin toplanmasından 2008'de uluslararası ikinci büyük spor yarışması haline gelmiştir. Paralimpik atletlerle Olimpiyatlarda yarışan atlerler aynı şartlarda mücadele etmelerine rağmen Paralimpik Oyunlarla Olimpiyat Oyunları arasına büyük bir bütçe farkı vardır. 1988 Seul Yaz Oyunları ve 1992 Albertville Kış Oyunlarından bu yana Paralimpik Oyunlar Olimpiyat Oyunları ile aynı tesislerde yapılmaktadır.

Tüm Güneş haberleri için tıklayın