2022 Aşure günü ve Muharrem ayı ne zaman? Muharrem ayı Hicri takvime göre kaçıncı aydır?

Aşure Günü eski çağlardan beri bilinmektedir. Bir hadis-i şerifte Peygamberimiz (s.a.v) oruç için Aşure gününden daha mühim bir gün bilmediğini bildirmiştir. Peki 2022 Aşure günü ne zaman? Muharrem ayı Hicri takvime göre kaçıncı aydır?

2022 Aşure günü ve Muharrem ayı ne zaman" Muharrem ayı Hicri takvime göre kaçıncı aydır"

Aşure, Muharrem ayının onuncu günüdür. Bilindiği üzere Hicri yılbaşının ilk ayı olan Muharrem ayı için kısa bir süre kaldı. Peki Aşure günü ne zaman? Muharrem ayı Hicri takvime göre kaçıncı aydır?

AŞURE NEDİR, NE ZAMAN YAPILIR?

Aşure kelimesi Arapça "onuncu" anlamına gelen Arapça: عاشوراء ʻĀshūrā' , kelimesinden gelir. Türk geleneğinde bu yemek daha çok Muharrem ayının 10'unda veya Hicri Takvim'de Muharrem ayının 10'undan sonra yapılır.

AŞURE NE ZAMAN KUTLANIR?

Muharrem ayı, hicrî kamerî yılın birinci ayıdır.

Muharrem ayının 10. günü Aşure Günü olarak kutlanır. Hicri Yılbaşı 30 Temmuz 2022 yılında kutlanacak.

AŞURE GÜNÜ NE ZAMAN BAŞLAR NE ZAMAN BİTER?

Aşure günü ise muharrem ayının onuncu günü yani 8 Ağustos 2022 Pazartesi günü idrak edilecek. O gün aşure dağıtımı yapacak birçok kişi hazırladığı aşurelerin paylaşımını gerçekleştirecek. Aşure dağıtımı muharrem ayının son gününe kadar yani 27 Ağustos 2022 Cumartesi gününe kadar dağıtım yapılabilir.

MUHARREM AYI NE ZAMAN 2022?

Hicri yılın ilk günü olan Muharrem ayı 30 Temmuz 2022 Cumartesi günü başlıyor. Şehrullahi'l-Muharrem olarak meşhur olan, yani Allah'ın ayı Muharrem olarak bilinen Muharrem ayı, İlahi bereket ve feyzin, Rabbani ihsan ve keremin coştuğu ve bollaştığı bir ay olarak Müslümanlar için ayrı bir önem taşıyor. Muharrem ayı içerisinde oruçlar tutuluyor ve aşure yapılıp dağıtılıyor.

MUHARREM AYI HİCRİ TAKVİME GÖRE KAÇINCI AYDIR?

Muharrem ayı, Zilkade, Zilhicce ve Receb ile beraber Kur'an'da kıymet verilen dört haram aydan biridir. Bu aylarda barış içinde yaşanması, savaş yapılmaması ile ilgili İslam öncesi ve sonrası kurallar mevcuttur. Muharrem ayı, hicrî kamerî yılın birinci ayıdır.

  • Muharrem ayı
  • aşure ne zaman
  • aşure günü
Tüm Güneş haberleri için tıklayın