1 milyar dolarlık iş hacmi için İstanbul'a geliyorlar

Ev tekstili sektöründe dünyanın en büyük fuarları arasında yer alan HOMETEX Ev Tekstili ve Aksesuarları Fuarı, 17 Mayıs'ta İstanbul Fuar Merkezi'nde kapılarını açacak.

1 milyar dolarlık iş hacmi için İstanbul'a geliyorlar

Sektörün çatı kuruluşu Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TETSİAD) ile Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) iştiraki KFA Fuarcılık Şirketi tarafından düzenlenen HOMETEX, 17-21 Mayıs tarihleri arasında tüm dünyadan gelecek sektör profesyonellerini ağırlayacak. Yıllık 3.1 milyar dolarlık ihracat kapasitesine sahip olan Türk ev tekstili sektörünün dünyaya açılan kapısı olan fuarda bu yıl 'sürdürülebilirlik' teması ön planda olacak.

İHRACAT VE İŞBİRLİĞİ

Yüzlerce yerli ve yabancı markanın katılımıyla düzenlenecek HOMETEX kapsamında gerçekleştirilecek alım heyetleri de firmalara yeni ihracat ve işbirliği imkanları sunacak. Fransa, İtalya, Hindistan, Hollanda, Pakistan, İspanya, ABD ve Türk Cumhuriyetleri başta olmak üzere çok sayıda ülkeden potansiyel alıcıların geleceği fuarda, 5 gün boyunca 1 milyar dolarlık iş hacmi hedefleniyor.

DÜNYACA ÜNLÜ TASARIMCILAR KATILACAK

Ev tekstili sektörünün trendlerini belirleyen önemli isimler de HOMETEX'te olacak. Ünlü İtalyan tasarımcı Andrea Dall'Olio, Omar Baban, Erdem Akan, Ahu Barut, Cenk Mommarje gibi isimler fuara özel trend sunumları gerçekleştirecek. Farklı temalarla düzenlenecek seminerlerde ise ulusal ve uluslararası önemli isimler sektörle bir araya gelecek. 21 Mayıs tarihine kadar açık olacak fuarda ayrıca fikirleriyle fark yaratan girişimciler için de ayrı bir alan oluşturulacak.

Tüm Güneş haberleri için tıklayın