Yunan'ın gücü tekneye yetti

Türkiye'nin kararlılığı sayesinde Oruç Reis'in çalışmalarını uzaktan izlemek zorunda kalan Yunan sahil güvenliği, gece Türk teknesini yaylım ateşine tuttu.

Yunan'ın gücü tekneye yetti

ENDER TÜRKKAN

Yunan sahil güvenlik botu Muğla’nın Marmaris İlçesi ile Rodos Adası açıklarında sivillerin bulunduğu özel bir tekneye ateş açtı. Açılan ateş sonucu teknedeki 2 Türk ile 1 Suriyeli sivil yaralandı.

Sahil Güvenlik Marmaris Grup Komutanlığı’na, saat 03.40’ta içinde 2’si Türk ve 1 Suriyelinin bulunduğu sivil tekneye, ilçenin 7.2 deniz mili açığındaki Rodos Adası açıklarında ateş açıldığı ihbarı geldi. Bölgeye 112 Acil Servis ekibi, 4 Sahil Güvenlik botu, 1 Sahil Güvenlik Dalış Timi sevk edildi.

Yunan sahil güvenliği Türk teknesini yaylım ateşine tuttu

TÜRK EKİP KURTARDI

Olayda kolu kırılan Suriyeli ile 1’inin durumu ağır 2 Türk vatandaşı kurtarılıp, Marmaris’e getirildi. İlk müdahaleleri Sahil Güvenlik botunda yapılan yaralılar, burada hazır bekletilen ambulanslarla Marmaris Devlet Hastanesi’ne kaldırılıp, tedaviye alındı. Taburcu edilen Suriye uyruklu Muhammed Abdo Kedura (21) gözaltına alındı. Yüzünde plastik mermi ile hafif yaralandığı öğrenilen Oğuzhan Türkcan (46) ise tedaviye alındı.

TEKNE BATTI

İsabet eden mermiler nedeniyle su alan teknenin ise Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yedeklenmek istenirken battığı belirtildi. Öte yandan Türk Sahil Güvenlik botları bölgeye ulaştığında, Yunan sahil güvenlik unsurlarının olay yerinde olmadığı öğrenildi. Yaralanan 3 kişinin bölgede ne amaçla bulunduğu ise henüz netlik kazanmadı. Savcılık olayla ilgili soruşturma başlattı.   

Tüm Güncel haberleri için tıklayın