Yerli aşıda Faz-3 başlıyor

Erciyes Üniversitesi'nde geliştirilen yerli aşının Faz-3 çalışmaları mayısta başlıyor. Bu dönemde yerli aşıyla yaygın aşılama yapılması hedefleniyor.

Yerli aşıda Faz-3 başlıyor

Yerli Kovid-19 aşısının geliştirilmesi için sürdürülen 18 çalışmadan biri olan Erciyes Üniversitesi'nin inaktif aşısının Faz-3 çalışmasına mayısta başlanacak. TÜSEB ile TÜBİTAK desteğiyle Faz-1 aşamasında 44, Faz-2'de 250 gönüllüye uygulanan aşının Faz-3 çalışmasıyla yaygın aşılama yapılması hedefleniyor.

VLP AŞISI FAZ-1 AŞAMASINDA

Öte yandan bir inaktif aşının Faz-1 çalışmasına devam edilirken iki inaktif aşı da Faz-1'e başlama safhasında bulunuyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın da gönüllü olduğu virüs benzeri parçacık (VLP) aşısının Faz-1 aşaması başarıyla devam ediyor. Faz-1 kapsamında gönüllülere birinci doz uygulamasının tamamlandığı VLP aşısında şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. İntranazal sprey olarak uygulanan Kovid-19 aşısının da Faz-1 aşamasına yakında başlanması hedefleniyor. Adenovirüs temelli bir vektör aşısının da Faz-1 aşaması için araştırma ürünü üretim çalışmaları devam ediyor.

İKUM Müdür Yardımcısı Dr. Ahmet İnal "Uğur Bey fedakar bir gönüllümüz. Türkiye'nin dört bir yanından gelen gönüllülerimiz var. İnsanlar milli duygularla geliyor" dedi.

İSTANBUL-KAYSERİ HATTINDA AŞI İÇİN GÖNÜLLÜ SEFERBERLİK

İstanbul'da bir şirkette yöneticilik yapan 45 yaşındaki Uğur Yüksel, Erciyes Üniversitesi'nin geliştirdiği aşının Faz-2 çalışmasında gönüllü oldu. Evli ve 3 çocuk babası Yüksel, mart ile nisanda yerli aşının 2 dozunu yaptırdı. Yüksel, iki doz aşının uygulanması ve sonrasındaki takip programı kapsamında şimdiye kadar 9 kez kente gelerek açıklamalarda bulundu: "Kendi isteğimle gönüllü oldum, her hafta İstanbul'dan Kayseri'ye kontrol amaçlı geliyorum. Bugün gerçek aşı olduğumu öğrendiğimde rahatladım. Herhangi bir sıkıntım yok. İnşallah aşımız en kısa sürede piyasaya çıkar."

Tüm Güncel haberleri için tıklayın