Vicdansızlığa anında kelepçe

38 yıl önce oğlu öldürülen Cemile Özcan'ı arayan dolandırıcılar, “Katilin yakınları evine hırsız gibi girecek” diyerek yaşlı kadının para ve altınlarını sözde korumak için aldı. Takipteki jandarma ekibi, zanlıları yakalayıp 350 bin liralık döviz ve ziynet eşyalarını 5 saatte sahibine teslim etti.

Vicdansızlığa anında kelepçe

DHA-İHA

Denizli Acıpayam'da jandarmanın takibindeki dolandırıcılık şüphelilerinin Köke Mahallesi'nde dolaştığı tespit edildi. Ekipler, mahalledeki evleri tek tek dolaşıp vatandaşlarla konuştu. Yalnız yaşayan Cemile Özcan (76), telefonla arayıp kendisini jandarma görevlisi olarak tanıtan kişinin "Oğlun 1983'te arkadaşı tarafından öldürülmüş. Karşı tarafından yakınları evindeki para ve altınları çalacak. Göndereceğimiz askere evdeki para ve ziynet eşyalarını ver, fotoğrafını çekip geri vereceğiz" dediğini anlattı. Yaşlı kadın, eve gelen kişiye 10 bin dolar, 10 bin euro, 4 çeyrek altın ve 1 altın bileziğini verdiğini söyledi. Anında harekete geçen jandarma ekibi, aynı otomobildeki 3 şüpheli ile Antalya'da bağlantılı oldukları 1 zanlıyı yakaladı.

SUÇ MAKİNELERİ

Toplam 144 sabıkası bulunan Mehmet S. (40), Soner A. (38), İbrahim B. (45) ve Orhan O. (38) adliyeye sevk edildi. Zanlıların daha önce 4 mühendisi para verilen gazete kâğıdı vererek 200 bin TL dolandırdığı ortaya çıktı.

Tüm Güncel haberleri için tıklayın