Velinin izni olmadan test yapılmayacak

Velinin izni olmadan işlem yapılmayacak. Koca, “Velilerimiz izin verdiği takdirde sadece boğazdan örnek alınıp test yapılacak” dedi.

Velinin izni olmadan test yapılmayacak

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu sonrası açıklamalar yaptı:

ÖĞRENCİYE TEST: "Okullarımızda öğrencilerimize tarama amaçlı yapılacak testlerde velilerimizin izni olmadan hiçbir işlem tesis edilmeyecek. Velilerimiz onay formunda öğrenciden test için numune alınmasına izin vermeleri halinde sadece boğazdan örnek alınarak tarama işlemi yapılacak."

AŞI HARİTASI: "Aşı programımız plana uygun ve başarıyla sürmektedir. Pazartesi gününden itibaren 2 doz aşılanma oranlarını gösteren haritayı paylaşacağız."

AŞININ ETKİSİ: "Vaka ve kayıplarımız içindeki aşısız oran çok yüksektir. Mevcut vaka ve kayıplarımız aşı olmasaydı çok daha yüksek olabilirdi."

14 GÜN SONRA: "Aşı olanların aşısı tamamlanana kadar yani 2. dozdan 14 gün geçtikten sonra korundukları gerçeğini aklımızdan çıkarmayalım."

TURUNCU İL KALMADI

Aşılama risk haritasında turuncu kategoride yer alan Gümüşhane %65 aşılama oranına ulaşarak sarı kategoriye yükseldi. Böylelikle tabloda tek bir turuncu il kalmadı.

Tüm Güncel haberleri için tıklayın