Uyuşturucu baronlarına tarihi operasyon

Operasyon startını Soylu verdi. Uyuşturucu baronlarının kökü kurutuluyor. Diyarbakır merkezli 10 ilde zehir tacirlerine darbe vuruldu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ‘Kökünü Kurutma Operasyonu'nda 213 kişinin gözaltına alındığı, en tepedeki iki kadın baroniçenin de yakalandığını açıkladı.

Uyuşturucu baronlarına tarihi operasyon

İçişleri Bakanlığı'nın uyuşturucuyla mücadelesi kararlılıkla devam ediyor. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü koordinesinde ve İl Jandarma Komutanlığı'nın desteğiyle, 10 ilde uyuşturucu operesyonu başlatıldı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun startıyla başlayan hava destekli 'Kökünü Kurutma Operasyonu'nda 4 bin 200 polis görev aldı.

Operasyona katılan ekipler emniyet binası önünde.

BİLGİLER ANALİZ EDİLDİ

Türkiye'de gerçekleştirilen en büyük çaplı sokak satıcısı operasyonlarından biri olan bu operasyonla, uyuşturucu satan şüphelilerin tamamının tek seferde yakalanmalarının amaçlandı. Operasyona geçen yıl 'Diyarbakır Narko Alan' projesi kapsamında elde edilen bilgilerin detaylı analiz edilmesi sonucu karar verildiği belirtildi.

Operasyona jandarma özel harekat timleri de katıldı.

213 KİŞİ GÖZALTINDA

Bakan Soylu, devam operasyonda şu ana kadar 213 şüphelinin gözaltına alındığını belirterek, "Operasyonumuz 'Kökünü Kurutma Operasyonu.' Önemi şuradadır; hem baronlar hem baroniçeler, hem narko terör hem sokak satıcıları, bütün hepsi 21 Eylül'de başlayan 'Narko Alan' projemizin akabinde tek tek tespit edilmiştir. İyi bir koordinasyonla sonucu alabildiğimiz bir operasyon gerçekleşti. Bu operasyonda 292 hedef söz konusuydu. Birçoğu Diyarbakır'da ve yine 292 hedefin 8'i jandarma bölgesinde. 292 hedefe sabah 04.00 itibarıyla 4 bin 200 polis arkadaşımızla baskın yapıldı.

ÖRGÜT PAÇAVRALARI BULUNDU

Kolay bir operasyon değil. Şu ana kadar esrar, metamfetamin, kokain ve uyuşturucu hap, tabanca, kalaşnikof, birçok malzeme ele geçirilmiştir. Malzemeden daha ziyade Diyarbakırımızı uyuşturucu açısından zehirlemeye çalışan, en tepe yöneticiler olmak üzere, baronlar ve baroniçeler başarılı bir şekilde gözaltına alınmışlardır. Kalanları da gözaltına alınacaklardır. Girilen bazı adreslerde gerek örgüt paçavraları gerekse Kalaşnikoflar da ele geçirildi. Elbette ki burada geçmişten gelen bir alışkanlık olmak üzere bir taraftan uyuşturucu, bir taraftan uyuşturucudan elde edilen terör finansmanı elbette ki var. 2.5 yıldır sadece örgütlere ve uyuşturucuya yönelik operasyon yapmıyoruz. Bunun finansmanına yönelik operasyonlar da gerçekleştiriyoruz. En kıymetlisi bu. Terör örgütlerinin gelirine el koyabilme şansına sahipsiniz" diye konuştu.

8 AYLIK TİTİZ ÇALIŞMA

Öte yandan, İran'da üretilen sentetik uyuşturucuları sınır illerinden Diyarbakır'a getiren ve çevre illere dağıtan örgüte yönelik yürütülen çalışmada operasyon gününe kadar, 243 kilo esrar , 10 kilo 467 gram metamfetamin, 34 gram kokain, 10 uyuşturucu hap,

5 GRAM EROİN, 1 TABANCA VE 3 HASSAS

terazi ele geçirildiği, gözaltına alınan 184 şüpheliden 64'ünün tutuklandığı belirtildi. Şüphelilere yönelik 8 ay süren titiz çalışmalar neticesinde örgütün en üst piramidinde 2 kadın elebaşının bulunduğu, uyuşturucu sevkıyatı ve para transferinin bir kısmının bunlar üzerinden yapıldığı tespit edildi.

Tüm Güncel haberleri için tıklayın