Ünlüler hep birlikte içmiş

Kenan İmirzalıoğlu, Sarp Apak, Engin Günaydın, Hakan Yılmaz, Ersin Korkut gibi ünlü isimlerinde bulunduğu 53 şüpheli hakkında 'uyuşturucu ticareti yapmak, uyuşturucu madde kullanmak veya bulundurmak' hazırlanan iddianame kabul edildi.

Ünlüler hep birlikte içmiş

SEDA KILIÇ / HABER MERKEZİ

İlk duruşması 21 Mayıs’ta yapılacak olan davanın iddianamesinde ünlüler arasındaki uyuşturucu bağı anlatıldı. Kenan İmirzalıoğlu’nun uyuşturucu için “CD”, “papatya” ve “süt” şifrelerini kullandığı ortaya çıktı. Kenan İmirzalıoğlu’nun temin ettiği esrarı evinde Engin Altan Düzyatan, Murat Yıldırım ve Rıza Kocaoğlu ile birlikte kullandığı da vurgulandı.

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi, Terörle Mücadele Kanunu'nun (TMK) 10. maddesiyle görevli İstanbul Cumhuriyet Savcılarından Mehmet Ali Uysal'ın hazırladığı 203 sayfalık uyuşturucu iddianamesini kabul etti. İddianamede şarkıcı Mehmet Erdem’in, şüpheliler Cihan Güçlü ve Özhan Binici’den temin ettiği uyuşturucuyu, Barış Güney, Rıza Kocaoğlu, Sarp Apak, Sinem Gürtekin’e temin ettiği anlatıldı. Daha önce de uyuşturucu operasyonu kapsamında gözaltına alınan ve hakkında dava açılan Mehmet Erdem’in teknik takibe karşı duyarlı davrandığı iddianamede yer aldı. Daha önce gözaltına alındığı operasyondan sonra gördüğü narkotik polislerini fiziki takip sırasında görerek tanıyan Erdem’in takip edildiğini düşünerek hukuki konuda danışmak için bir şahsı arayarak durumunu anlattığı belirtildi.

KOCAOĞLU’NUN ‘ESRAR’ ŞİFRESİ

Oyuncu Rıza Kocaoğlu’nun kız arkadaşına, Mehmet Erdem’den "Klaragis' (sigaralık) alayım" diyerek esrar maddesi almak istediğini söylediği anlatılan iddianamede, daha sonra da Erdem'e esrar maddesini almaya geldiğini söylediğinin tespit edildiği belirtildi. Suç örgütüyle herhangi bir hiyerarşik ve organik bağı olmayan Erdem’in, Barış Güney, Rıza Kocaoğlu, Sarp Apak ve Sinem Gürtekin’e karşılıklı olarak esrar temin ettiğinin açıkça tespit edildiği anlatıldı.

İMİRZALIOĞLU’NA SATMIŞ

Soruşturma kapsamında 8 Ağustos 2013'de tutuklanan ve İstanbul  1 No’lu Hakimlik tarafından 10 Eylül 2013'de tahliye edilen Oyuncu Eray Özbal’ın da suç örgütleriyle herhangi bir hiyerarşik ve organik bağının olmadığı ifade edilen iddianamede, Özbal'ın kendi evinin terasında yetiştirdiği esrarı Kenan İmirzalıoğlu, Koray Candemir ve kimliği tespit edilemeyen diğer şahıslara para karşılığında sattığı ileri sürüldü.

ŞİFRE, SÜT VE PAPATYA

Esrar alışverişini genellikle kendi evinde gerçekleştirdiği, içicilere deniz manzaralı evinde esrar kullandırttığı belirtilen Özbal’ın eski bir sinema oyuncusu olması nedeniyle müşterilerinin de genellikle sinema, dizi sektörünün tanınmış kişileri olduğuna vurgu yapıldı. Özbal'ın teknik takibe yakalanmamak için esrara “süt”, “papatya” kodlarını verdiği, evinde yapılan aramada da teras katında saksılar içerisinde ekilmiş halde 32 kök hint keneviri, esrarı satışa ve içime hazır hale getirilmede kullanılan öğütme düzeneğinin ele geçirildiği ifade edildi.

İMİRZALIOĞLU’NUN ŞİFRELERİ

Ünlü oyuncu Kenan İmirzalıoğlu’nun, Rıza Kocaoğlu, Eray Özbal ve Murat Yıldırım’dan temin ettiği esrarı kendi evinde Engin Altan Düzyatan, Murat Yıldırım ve Rıza Kocaoğlu ile birlikte kullandığı belirtildi. Bu kişilere esrar kullanılması için yer temin ettiği belirtilen İmirzalıoğlu’nun, esrar almaya gidemediği zamanlarda şoförünü gönderdiği iddia edildi. İmirzalıoğlu’nun, teknik takibe yakalanmamak için telefon görüşmelerinde esrardan, “CD”, “papatya” ve “süt” diyerek şifreli konuştuğu da ortaya çıktı.

‘2 KERE İÇTİM’ DEDİ

İddianamede, Savcılık ifadesine de yer verilen İmirzalıoğlu’nun, "2 yıl önce bir kez esrar denediği, bir iki ay öncesinde Simi Adası’ndaki tatilde bir arkadaş grubu içerisinde kendisine ikram edildiği, sarma tütün zannedip içtiği, onun dışında esrar kullanmadığı" dediği anlatıldı.

MURAT YILDIRIM DA SANIK

İddianamede ünlü oyuncu Murat Yıldırım’ın da sanık olarak yer aldığı ortaya çıktı. Yıldırım’ın, Sarp Apak ve yüz yüze görüştüğü kimlikleri tespit edilemeyen şahıslardan aldığı esrarı evinde Engin Altan Düzyatan, Şahin Irmak, Rıza Kocaoğlu, Burçin Terzioğlu Yıldırım, Kenan İmirzalıoğlu’na parasız bir şekilde verdiği öne sürüldü. Şarkıcı Koray Candemir’in de, Eray Özbal’dan aldığı esrarı, Duygu Yetiş, Mehmet Cem Karcı’ya temin ettiği ve esrar için “süt” şifresini kullandığı anlatıldı.

TÜZÜNATAÇ’I DA DAVET ETMİŞ

Oyuncu Rıza Kocaoğlu’nun da, Sarp Apak, Şahin Irmak, Mehmet Erdem’den aldığı uyuşturucu maddeleri Uluç Bayraktar, Kenan İmirzalıoğlu, Engin Altan Düzyatan, Selma Yılmaz’a temin ettiği iddianamede yer aldı. Kocaoğlu'nun esrar kullanılan ortamlara Berrak Tüzünataç'ı da davet ettiği anlatılan iddianamede, Kocaoğlu’nun esrarı Klagaris (Sigaralık) şeklinde şifrelediği belirtildi.

ŞAKAYMIŞ!

Oyuncu Sarp Apak'ın da, torbacı Ahmet Sağlam'dan aldığı uyuşturucu maddeleri, Rıza Kocaoğlu, Uluç Bayraktar, Uğur Bilgin, Şahin Irmak, Murat Yıldırım, Nehir Erdoğan, Kağan Razgırat’a temin ettiği de teknik takibe takıldı. Apak’ın yakalanmamak için esrar maddesini tersten "klagaris" (sigaralık), "senaryo" şeklinde şifrelediği vurgulandı. Apak'ın da, İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce 2012 yılında yapılan operasyonda tanınmış kişilerin yakalanması sonrası, kendisinin de yakalanabileceği düşüncesiyle bu tarihten sonra görüşmelerini internet üzerinden gerçekleştirdiğine dikkat çekildi. Apak’ın telefon görüşmelerine ilişkin verdiği ifadede, 'klagaris' sözüyle normal sarma tütünden bahsettiği, diğer kelimelerin çok anlamı olmayan şakalaşma amaçlı kelimeler olduğunu söylediği iddianamede yer aldı.

EVİNDE PARTİLER DÜZENLEMİŞ

İddianamede, oyuncu Engin Günaydın'ın, torbacılardan aldığı uyuşturucu ile kendi evinde partiler düzenleyerek Sarp Apak, Ersin Korkut, İlker Aksum’a uyuşturucu temin ettiği anlatıldı. Esrardan "senaryo" ve "proje" olarak bahsettiği anlatılan Günaydın, esrar içtiğini ve çevresindekilere parasız bir şekilde verdiğini savunmasında kabul etti.

TESLİMAT, YILMAZ’IN ARACIYLA YAPILIYOR

Oyuncu Hakan Yılmaz'ın, Ahmet Sağlam adlı torbacıyı yanında şoför olarak çalıştırdığı anlatılan iddianamede, Sağlam'ın bu sayede tanınmış kişilerle irtibat kurarak müşteri sayısını arttırdığına vurgu yapıldı. İddianamede Sağlam'ın uyuşturucu madde teslimatlarını Yılmaz'ın şahsi arabalarıyla yaptığı da yer aldı.

POLİS BİLGİ SIZDIRMIŞ

İddianamede şüpheli olarak yer alan polis memuru Fatih Argin'in, oyuncu Hakan Yılmaz’la görüştüğü ve konuşmada, "narkotik şubenin daha önce ünlü şahıslarında aralarında bulunduğu kişilere yönelik bir operasyon yaptığı, bu operasyonun devamının geleceğini" belirttiği, dikkatli olması yönünde oyuncuyu uyardığı ve bilgi sızdırması nedeniyle dosyanın selametini tehlikeye attığı da ifade edildi.

GÖKÇE ÖZYOL DA TEMİN ETMİŞ

BKM Mutfak oyuncularından Ersin Korkut'un, Ahmet Sağlam'dan aldığı esrar maddelerini Engin Günaydın, Erdem Baş, Şahin Irmak ve çevresindekilere temin ettiği anlatıldı. Korkut’un da uyuşturucu için şifreli olarak "klaragis" dediği belirtilen iddianamede, Korkut'un savcılık ifadesinde esrar maddesini kullandığını kabul ettiği de kaydedildi. Oyunculardan Murat Eken ve Gökçe Özyol'un da, esrar maddesi kullandıklarını kabul ettikleri ve bu şüphelilerin başka kişilere esrar temin ettiklerinin tespit edildiği dile getirildi. Yönetmen Uluç Bayraktar'ın da özellikle Rıza Kocaoğlu, Sarp Apak, Mehmet Cem Karcı ve Uğur Bilgin'e karşılıklı olarak esrar maddesi temin ettiği ve bu şahıslara uyuşturucu madde kullanmaları için ev ayarladığı iddia edildi.

CANSU DERE TEKNİK TAKİBE TAKILMIŞ

İddianamede, soruşturma kapsamında ifadelerine başvurulan, oyuncular Berrrak Tüzünataç, Engin Altan Düzyatan, İlker Aksum, Nehir Erdoğan, Bartu Küçükçağlayan, Özge Özpirinççi ve Burçin Terzioğlu’nun de aralarında bulunduğu 11 kişi ve soruşturma kapsamında teknik takibe takılan Cansu Dere'nin de aralarında olduğu kimlikleri tespit edilemeyen 84 kişi hakkında "uyuşturucu ticareti yapma, sağlama, suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak" suçlarından, takipsizlik kararı verildiği belirtildi.

HAKAN YILMAZ’A ‘ÖRGÜTE YARDIM’ SUÇLAMASI

Oyuncu Hakan Yılmaz'ın "çıkar amaçlı suç örgütüne yardım etmek, uyuşturucu madde ticareti yapmak ve uyuşturucu madde kullanmak veya bulundurmak" suçlarından 7 yıldan 20 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. Oyuncular Kenan İmirzalıoğlu, Engin Günaydın, Sarp Apak, Ersin Korkut, Gökçe Özyol, Murat Yıldırım, Eray Özbal, Cemil Büyükdöğerli, Duygu Yetiş, Kağan Razgırat, Onur Buldu, Şahin Irmak, Murat Eken ve Erdem Baş, şarkıcılar Mehmet Erdem, Koray Candemir, Barış Güney ve Cihan Güçlü, yönetmenler Uluç Bayraktar ve Mehmet Can Karcı’nın da aralarında bulunduğu 32 şüphelinin, "uyuşturucu madde ticareti yapmak" ve "uyuşturucu madde kullanmak veya bulundurmak" suçlarından 6 yıldan 17 yıla kadar hapsi talep edildi.

İLK DURUŞMA 21 MAYIS’TA

İddianamede, oyuncu Rıza Kocaoğlu’nun, "uyuşturucu madde ticareti yapmak" suçundan 5 ile 15 yıla kadar hapsi istendi. Davanın ilk duruşmaları 21, 22 ve 23 Mayıs’ta yapılacak.

Tüm Güncel haberleri için tıklayın