Temelli u dönüşü yaptı! Medya üzerinden ittifak pazarlığı

Temelli'nin kulağı çekildi. HDP'nin Kılıçdaroğlu'na verdiği “muhatap İmralı” cevabıyla başlayan gerilim, medya aracılığıyla verilen mesajlarla yumuşatılmaya çalışılıyor. CHP'nin yayın organı Halk TV'nin yayın yönetmeni tarafından ‘dönüşe' ikna edilen HDP'li Temelli, “Kişisel görüşümdü” dedi. Yine de HDP'yi ‘aktörlerden biri' diye niteledi. Terör hükümlüsü Demirtaş da cezaevinden devreye girerek Temelli'ye ayar verdi. Kemal Kılıçdaroğlu yine Halk TV'ye konuşup, “Meşru muhatap HDP'dir” sözlerini tekrarladı.

HDP'li Sezai Temelli, CHP'nin yayın organı halk TV'nin yayın yönetmeni tarafından dönüşe ikna edildi. Halk TV Genel Yayın Yönetmeni Suat Toktaş'ın sorularını yanıtlayan Temelli "Bu kişisel görüşümdür" dedi. Ancak, yine de HDP'yi 'aktörlerden biri' diye niteledi.

HDP eski Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da devreye girerek Temelli'ye ayar verdi. Selahattin Demirtaş'ın hesabından paylaşılan tweetlerde "Benim bildiğim HDP, Kürt sorunu dahil olmak üzere, Türkiye'nin tüm sorunlarının çözümüne taliptir, irade sahibi siyasi bir aktördür ve elbette muhataptır. Çözümün adresi de doğal olarak TBMM'dir" denildi.

Halk TV bir kez daha devreye girerek Kılıçdaroğlu ile görüştü. Halk TV internet sitesi yazarı Fikret Bila, Kılıçdaroğlu'nun "İmralı da Kandil de muhatabımız değildir" dediğini aktardı.

Tüm Güncel haberleri için tıklayın