Tek parti zorbalığı! İBB'den TÜGVA'ya hukuksuz dayatma

Zorla bina bastılar! İBB'den TÜGVA'ya hukuksuz dayatma. İBB'nin 10 yıllığına TÜGVA'ya kiraladığı Büyükada'daki ilçe binasını zabıta bastı. Mahkeme kararı olmadan binayı boşaltan zabıtaların hukuksuz işgaline polis ‘dur' dedi. CHP ise örgütlenip bina önünde partililere vakıf yöneticilerini yuhalattı.

Büyükada İskelesi'nin üst bölümü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 2018'de 10 yıllığına TÜGVA'ya kiralandı. TÜGVA Adalar İlçe Temsilciliği ile İBB'ye ait İstanbul Şehir Hatları Turizm Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi arasında kira sözleşmesi imzalandı. İBB'nin TÜGVA ile kira sözleşmesi devam ederken CHP Adalar İlçe Başkanı Ali Ercan Akpolat ve ekibi, mahkeme kararı olmadan TÜGVA Adalar İlçe Temsilciliği'ni işgal etti. Belediye zabıtasının da katıldığı baskında vakfın eşyaları hukuka aykırı bir şekilde götürüldü, olaya engel olmak isteyen polis ise karnından yaralandı. TÜGVA tarafından yapılan açıklamada, İBB'nin kira sözleşmesini tek taraflı fesh ettiği ve bunun dernek tarafından kabul edilmediği belirtildi. Açıklamada, tüm yükümlülüklerin yerine getirildiğine dikkat çekildi.

Zabıta zor kullanarak ilçe binasına girip eşyaları kaldırdı. Polisle karşı karşıya gelen belediye ekipleri binadan zorla çıkarıldı.

Gerçek ortaya çıkınca bu kez halkla polis karşı karşıya getirilmek istendi.

'NE RAHATSIZ ETTİ?'

Konuyla ilgili açıklamada bulunan TÜGVA Başkanı Enes Eminoğlu sert tepki gösterdi: "CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu, TÜGVA'nın neyinden rahatsız? Dinini ve milletini seven bir gençlik yetiştirmesinden mi? On binlerce gencimize Kur'an eğitimi vermesinden mi, bilim insanı olarak yetiştirilmesinden mi? TEKNOFEST'te Türkiye birincisi çıkarmasından mı? Kaftancıoğlu neden rahatsızsınız ve sürekli yalan söyleyerek insanları provoke ediyorsunuz? Size bir çağrıda bulunuyorum; O bahsettiğiniz tahliye kararını tüm milletimize gösterebilir misiniz? Çiğnediğiniz hukuka sahip çıkmaya çalışan biziz."

TÜGVA Adalar İlçe Temsilciliği'nin İBB ile kira sözleşmesinin devam ettiğine ilişkin açtığı tespit davası sürecinin sürdüğü, tahliye talebinin Valilik ve Kaymakamlık tarafından reddedildiği ortaya çıktı.

ZORBALARDAN GENÇLERE GEÇTİ

Vakfın Twitter adresinden yapılan açıklamada, ilçe binasının geri alındığı belirtildi: "Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin polisi ve yasaları, İlçe Temsilciliğimizi, zorbaların elinden alıp, gençlerimize teslim etti. Türkiye Gençlik Vakfı, Türkiye'nin Gençlerinin Vakfı'dır."

KAFTANCIOĞLU'NDAN PROVOKASYON

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ilçe örgütlerini toplayıp Büyükada'ya gitti. TÜGVA Büyükada Şubesi önünde açıklamada bulunan Kaftancıoğlu, sürecin hukuki olarak önünde bir engel bulunmadığını iddia etti. Kaftancıoğlu, CHP'nin olaya müdahale etmesini eleştiren TÜGVA yöneticilerini partililere yuhalattı.

Tüm Güncel haberleri için tıklayın