Tasmasız pItbull silah sayıldı

Umut Batuhan Y.'nin tasmasını çıkarıp site bahçesine bıraktığı pitbull, 4 kişilik aileyi yaraladı. Köpeği sokakta bulduğunu iddia eden Y., ‘olası kastla silahla yaralama' suçundan tutuklandı.

Tasmasız pItbull silah sayıldı

DHA

Ankara'da 3 Mayıs'ta Umut Batuhan Y., yaşadığı sitenin bahçesine çıkardığı pitbull cinsi köpeğinin tasmasını çıkarıp alana bıraktı, ardından apartmana girdi. Bu sırada apartmandan dışarı çıkan E.Ö., eşi E.Ç. ve çocukları M.Ö. (11) ile H.Ö. (7) köpeğin saldırısına uğradı. El, ayak ve yüzünden yaralanan aile bireyleri, komşularının yardımıyla kurtarılarak apartmana sığındı. Köpek ise belediye ekipleri tarafından uyuşturucu iğneyle vurularak etkisiz hale getirildi.

'SOKAKTA BULDUM' DEDİ

Ailenin şikayetçi olduğu Umut Batuhan Y. gözaltına alındı. Y., ifadesinde köpeğin kendisine ait olmadığını, köpeğin saldırgan ve yasaklı bir ırk olduğunu bilmediğini söyledi. Köpeği yol üzerinde bulduğunu ve sahibi olmadığı için aracına aldığını söyleyen Y., daha sonra hayvanı yaşadığı sitenin bahçesine bıraktığını belirtti. Savcılığın tutuklama talep yazısında; şüphelinin tasmalı olarak bina içine soktuğu köpeği tasmasız bir şekilde bina önüne bırakmasının, 'bilerek ve isteyerek' kasıtlı bir şekilde hareket ettiğini gösterdiği ifade edildi. Umut Batuhan Y., 'olası kastla silahla yaralama' suçundan tutuklandı.

Tüm Güncel haberleri için tıklayın