Türkiye, Van şehitlerini uğurladı... Kahramanlara veda

Van'da, keşif uçağının Artos Dağı'na çarparak düşmesi sonucu şehit olan 7 emniyet mensubunun cenazeleri toprağa veriliyor.

Türkiye, Van şehitlerini uğurladı... Kahramanlara veda

AA

Van'da, keşif uçağının Artos Dağı'na çarparak düşmesi sonucu şehit olan polis memuru Burak Derya, memleketi Mersin'in Anamur ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Türkiye, Van şehitlerini uğurladı... Kahramanlara veda

Şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı, Yıldırım Beyazıt Mahallesi'ndeki babaevinden helallik alınmasının ardından meslektaşlarının omzunda törenin yapılacağı Kıbrıs Camisi'ne getirildi.

Şehidin naaşı, defnedilmek üzere Ovabaşı Mahallesi mezarlığına götürüldü.

ŞEHİT KOMİSER YRD. SEMİH GÜZELAY'A VEDA

Düşen keşif uçağındaki 7 emniyet mensubundan Komiser Yardımcısı Semih Güzelay'ın cenazesi, İzmir'de toprağa verildi.

Şehit Güzelay'ın (27) naaşı, Torbalı ilçesinde babaevinde helallik alınmasının ardından Gaziemir 15 Temmuz Camisi'ne getirildi.

Şehidin naaşı, kılınan cenaze namazından sonra Bornova Işıkkent Şehitliği'ne defnedildi.

Şehidin cenaze törenine Son Başbakan ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Ege Ordu Komutanı Korgeneral Ali Sivri, İzmir Milletvekilleri, İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve vatandaşlar katıldı. 

Öte yandan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu da şehidin ailesinin evine taziye için gittikten sonra uçak kazasında şehit olan Özel Harekat Polisi Onur Ramazan Bayram’ın cenazesine katılmak üzere Manisa’ya hareket etti.

ŞEHİT ÜSTÜNER VE KESİN'E SON GÖREV ANKARA'DA YAPILDI

Uçağın çarpmasıyla şehit düşen Pilot Komiser Yardımcısı Samet Üstüner ve uçuş teknisyeni polis memuru Mustafa Keskin, Ankara'da son yolculuğuna uğurlandı.

Şehitler Üstüner ve Keskin için Ahmet Hamdi Akseki Camisi'nde cuma namazını müteakip cenaze namazı kılındı.

PROTOKOL ŞEHİDİN AİLESİNİ YALNIZ BIRAKMADI

Cenaze törenine, şehitlerin ailelerinin yanı sıra Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, kuvvet komutanları, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Alpaslan Kavaklıoğlu, MHP Genel Başkan Yardımcıları Mevlüt Karakaya ve Yaşar Yıldırım, Ankara Valisi Vasip Şahin, Emniyet Genel Müdür Yardımcıları Adem Çakıcı ve Selami Hüner, Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz, AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin ve bazı milletvekilleri ile şehitlerin silah arkadaşları katıldı.

ŞEHİTLERİN CENAZESİNİ DİYANET İŞLERİ BAŞKANI KILDIRDI

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından Üstüner ve Keskin'in naaşları, törene katılan protokol üyeleri ile şehit yakınlarının omuzlarında cenaze aracına taşındı.

"İhtiram yürüyüşü"nde Buhurizade Mustafa Efendi'nin "Tekbir" (Itri) adlı eseri çalındı.

Üstüner'in cenazesinin Beypazarı'nda, Keskin'in cenazesinin ise Evren'de toprağa verileceği öğrenildi.

ŞEHİT AYDOĞAN BURSA'DAN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Şehit komiser yardımcısı İrfan Aydoğan (29), Bursa'da son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Aydoğan'ın (29) cenazesi, törenin yapılacağı Osmangazi ilçesindeki Mihraplı Camisi'ne getirildi.

Bursa Müftüsü İzani Turan'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin cenazesi defnedilmek üzere Hamitler Şehitliği'ne götürüldü.

MANİSA ŞEHİDİ BAYRAM'A VEDA ETTİ

Şehit Onur Ramazan Bayram'ın (30) Türk bayrağına sarılı tabutu, babaevinde helallik alındıktan sonra meslektaşlarının omzunda, törenin yapılacağı İlçe Emniyet Müdürlüğü önüne getirildi.

BAKAN KASAPOĞLU ŞEHİDİN CENAZESİNE KATILDI

Törene, şehidin annesi Semra, babası Nail, kardeşi Cenap Bayram, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, İl Emniyet Müdürü Ömer Uslusoy, diğer protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Şehidin naaşı, Alaşehir Asri Mezarlığı'nda defnedildi.

Tüm Güncel haberleri için tıklayın