Son dakika haberleri: İçişleri Bakanlığı'ndan İBB'deki terör örgütü bağlantılı bazı çalışanlara özel teftiş

İçişleri Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde işbaşı yaptırılan bazı çalışanların, terör örgütleriyle bağlantılı olduğu iddiasıyla özel teftiş başlatıldığını duyurdu.

Son dakika haberleri: İçişleri Bakanlığı'ndan İBB'deki terör örgütü bağlantılı bazı çalışanlara özel teftiş

İçişleri Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı şirketlerde iş başı yaptırılan bazı personellerin terör örgütleriyle bağlantılarını açıkladı. Bakanlık konuya ilişkin 'Özel Teftiş' başlatıldığını duyurdu.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde işbaşı yaptırılan, terör örgütleriyle iltisaklı/irtibatlı olduğuna yönelik iddia ve tespitler...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, bağlı kuruluşları ve şirketlerinde işbaşı yaptırılan personelden; 455'inin PKK/KCK, 80'inin DHKP-C, 20'sinin MLKP, 2'sinin MKP, ayrıca bazılarının FETÖ ve diğer terör örgütleriyle iltisaklı/irtibatlı olduğu yönünde ihbar, şikayet ve elde edilen tespitler üzerine, konunun tüm yönleriyle soruşturulması için Bakanlığımızca özel teftiş başlatılmıştır.

Ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne DİAYDER referansıyla, PKK Terör Örgütü irtibatlı ve iltisaklı kişilerin yerleştirildiğine yönelik İstanbul İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan tespitler sonucunda İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamedeki iddia ve tespitler de bahse konu özel teftişin kapsamındadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Tüm Güncel haberleri için tıklayın