Sokağa çıkma yasağı merak ediliyor...

Tüm dünyaya yayılan koronavirüs ile mücadele kapsamında birçok tedbir ve önlem alınmaya devam ediyor.

Sokağa çıkma yasağı merak ediliyor...

Sokağa çıkma yasağı gündemin en çok merak edilen başlıkları arasında yer alıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, corona virüsü salgınına ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Erdoğan, yaptığı açıklamada yeni alınan tedbirleri açıkladı. 

20 YAŞ ALTI SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLDİ!

Koronavirüsle mücadele kapsamında alınan yeni karara göre 20 yaş altı kişilere de sokağa çıkma yasağı getirildi. Açıklamaya Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptı.

Erdoğan, yeni tip koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirleri açıkladığı konuşmasında, dünyanın en gelişmiş ülkelerinin bile çok ciddi bocalama yaşadığı bu süreçte Türkiye'nin hem hazırlık hem malzeme hem de müdahale konusunda sağlam duruş sergilediğini söyledi.

Erdoğan, "Ülkemizin tamamında daha önce 65 yaş üzerine uyguladığımız sokağa çıkma kısıtlamasını 20 yaş altı için de getirmektir. Gece yarısından itibaren 1 Ocak 2000 ve üstü tarihli doğumlular da tıpkı 65 yaş üstü gibi sokağa çıkamayacaktır. Bununla gençlerimizi de çocuklarımızı da ciddi manada kontrol altına, karantina altına almak durumundayız. Yani '65 yaş üstü sıkıntıda da 20 yaş altı sıkıntıda değil' diye elimizde böyle bir garanti yok." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşların sadece çalışma ve temel ihtiyaç malzemelerini temin için sokağa çıkmasını, bunun dışında herkesin evinde kalmasını sağlamayı amaçladıklarını vurguladı. 

Tüm Güncel haberleri için tıklayın