Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: 12 yaş üstüne aşı tanımlandı

31 milyon aşılı vatandaş üzerinde yapılan çalışma tamamlandı, işte sonuç: 3 doz aşı daha etkili. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “3 doz aşı olmuş kişilerin 2 doz aşı olmuş kişilere göre hem hastalığa yakalanma oranında hem de hastaneye ve yoğun bakıma yatışta daha iyi korunduğu anlaşıldı” dedi. Ayrıca Bakan Koca 12 yaşından büyük ve kronik hastalığı olan çocuklar için aşı randevularının e-nabızda açıldığını duyurdu. Koca, “Yüksek öğretim kurumlarına kayıt yaptıracak 18 yaşından küçükler de aşı talebinde bulunabilecek” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: 12 yaş üstüne aşı tanımlandı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısı sonrası önemli açıklamalarda bulundu:

YÜZ YÜZE EĞİTİM: Bilim Kurulumuz okullarımızın güvenle açılması için gereken tedbirleri içeren çalışma rehberini hazırladı. Bu hazırlığı Milli Eğitim Bakanlığımız ve Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığımızla istişare ederek uygulamaya hazır hale getireceğiz. Okullarımızda yüz yüze eğitim ve bunun sürekliliği tek hedefimiz.

TEDBİR UYARISI: Virüsün mutasyona uğraması beklenen bir durum ve bu mutasyonlar tedbirlerde bir değişikliğe sebep olmuyor. Virüs aynı virüs, bulaşma yolları aynı yollar. Dolayısıyla tedbirler de aynı tedbirler. Aşı ile bağışıklık elde edilene kadar uyacağımız tedbirlerde bir değişiklik yok. Son günlerde temelsiz bir cesaret ile hareket edenlerimiz var. Salgın hastalık bitmiş değil. Maske, mesafe ve temizlik prensiplerimize harfiyen uymalıyız.

3 DOZ MU 2 DOZ MU: Aşı etkililiğine ilişkin 31 milyon aşılı vatandaşımızın incelendiği çalışmamız tamamlandı. Çalışmamızın sonuçlarına göre 3 doz aşı olmuş kişilerin iki doz aşı olmuş kişilere göre hem hastalığa yakalanma oranında hem de hastaneye ve yoğun bakıma yatışta daha iyi korunduğu anlaşıldı. 2 doz inaktif aşı olmuş vatandaşlarımızın 3. doz ister mRNA ister İnaktif aşı olmasının gerekli olduğu anlaşılmıştır.

12 YAŞ ÜSTÜNE AŞI: Ülkemizde Yüksek Öğretim Kurumlarına kayıt yaptıracak 18 yaşından küçük kişiler de aşı talebinde bulunabiliyorlar. Yurtdışına eğitime giden ve ilgili ülke kuralları gereği aşı olması gereken ancak ülkemizdeki yaş sınırının altında kalan çocuklarımızın, velilerinin müracaatı halinde aşıları yapılabiliyor. E-Nabız web sayfasından girerek veliler çocukları için aşı talebinde bulunabiliyor. Bununla birlikte 12 yaşından büyük ve kronik hastalığı olan çocuklarımız için de aşı tanımlaması yapılmış durumdadır.

Tüm Güncel haberleri için tıklayın