Rize-Artvin Havalimanı yarın açılıyor...Bakan Karaismailoğlu soruları yanıtladı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu 24 TV muhabiri Yağmur Yıldız'ın sorularını yanıtladı. Bakan Karaismailoğlu Rize-Artvin Havalimanı'nın yapımında üstün mühendislik teknolojilerinin kullanıldığını belirtirken, 'Havalimanımız yıllık 3 milyon yolcu kapasitesi ile 56 farklı sektöre etki edecek çok önemli bir iş olarak yarın hizmete girecek' ifadelerini kullandı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 24 TV muhabiri Yağmur Yıldız'ın sorularını yanıtladı. Bakan Karaismailoğlu Rize-Artvin Havalimanı ile ilgili gelişmeleri değerlendirdi.

Bakan Karaismailoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde havalimanımızı yarın hizmete açacağız

Denizle gökyüzünün buluştuğu noktadayız. Karadenizin zor coğrafyasında 3 milyon metrekarelik bir yer üretmek çok zor. Bu nedenle ileri mühendislik teknolojileri kullanarak deniz dolgusu ile Rize-Artvin Havalimanı üretme projesi hazırlandı. Çok zor bir projeydi. 100 milyon ton taş kullanılarak güvenli bir alan üretildi. 6300 metre uzunluğunda dalga kıranlar mevcut. Karadeniz'in hırçın dalgalarını sönümleyecek 40 ton ağırlığına varan 20 bin tane X blok yerleştirildi ve burası güvenli bir alan haline getirildi. Bu proje sonucunda 3 bin metre uzunluğunda en büyük uçakların inebileceği bir pist elde edildi.

Havalimanımız yıllık 3 milyon yolcu kapasitesi ile 56 farklı sektöre etki edecek çok önemli bir iş olarak yarın hizmete girecek.

  • Bakan Karaismailoğlu
  • Rize-Artvin Havalimanı
  • Açılış
Tüm Güncel haberleri için tıklayın