Trafik cezaları kaç TL? 2018 Radar cezası hız sınırı cezası ne kadar?

Radar ceza ücretleri trafiğe çıkan vatandaşlar tarafından araştırılıyor. 2018 hız sınırı cezası ne kadar? 2018’de trafik cezaları kaç TL? Son dönemlerde trafikte artan denetimler nedeniyle radar cezası ve hız sınırı cezalarında artış gözlemlendi. Bu nedenle radar cezası ne kadar oldu sorusuna da yanıt aranmaya başlandı. Trafikte güvenliği sağlamak amacıyla koyulan trafik kurallarına uymayan sürücülere para cezası kesiliyor. Hız sınırı, trafikte araçların can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla koyulan bir kural. Sürücülerin hız sınırını aşıp aşmadığının tespiti de elektronik sistemlerle ve radarlarla yapılmaktadır. Radar cezaları kesilirken üç farklı yöntem kullanılmaktadır. İlk yöntem olarak belirli noktalarda sivil veya resmi polis ekipleri hız ölçüm cihazları ile beklemekte ve hız sınırını aşan kişilere ceza kesmektedir. İkinci yol ise yollara yerleştirilmiş olan kamera sistemleridir.

Trafik cezaları kaç TL" 2018 Radar cezası hız sınırı cezası ne kadar"

2018 trafik cezaları kaç TL? Radar cezası ne kadar? Hız sınırı cezasının ne kadar olduğuna dair trafiğe çıkan sürücüler bilgi almak istiyor. Trafikte, özellikle şehir içerisinde yapılan hız sınırı ihlallerinin tespitiyle birlikte hız cezalarında artış yaşandı. Radar cezası ne kadar kaç lira? Trafikte güvenliği artırmak, can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla uygulanan trafik cezaları tespit edildiğinde uygulanıyor. Hız sınırını belirli oranlarda %10, %30 gibi aşmanız durumunda tarafınıza ceza yazılacaktır. Radar cezaları kesilirken üç farklı yöntem kullanılmaktadır. İlk yöntem olarak belirli noktalarda sivil veya resmi polis ekipleri hız ölçüm cihazları ile beklemekte ve hız sınırını aşan kişilere ceza kesmektedir. İkinci yol ise yollara yerleştirilmiş olan kamera sistemleridir. Bu yöntem ile belirli noktalar arasında konulan kameralar ile mesafe ve hız tespiti yapılır. Şayet belirli noktalar arasını belirtilmiş olan zamandan önce alırsanız hızlı gitmişsiniz demektir ve tarafınıza ceza yazılır. Bu sistemlere EDS denilmektedir. Üçüncü yöntem ise gezici araçlarda yapılan uygulamadır. Bu araçlar trafikte seyir halindeyken kimlerin hız sınırını aştıklarını rahatlıkla tespit edebilmektedirler.

2018 Hız Sınırı Cezaları – Radar Cezaları

Hız sınırını belirli oranlarda %10, %30 gibi aşmanız durumunda tarafınıza ceza yazılacaktır. 2018 yılı için açıklanmış radar cezası: Yönetmeliklerde belirlenmiş hız sınırlarını aşan sürücülere, aştıkları orana göre para cezası ve ceza puanı verilir. Bu hız aşım cezaları miktarı 2018 için aşağıdaki tablodaki gibidir.

Son 1 yıl içinde, 5 defa hız sınırlamalarını ihlal ettiyseniz 1 yıl süre ile geri alınır.

Süre sonunda psiko-teknik değerlendirme ve psikiyatri uzmanının muayenesi sonucu olarak, sürücü belgesi almanızda mani hal olmadığı anlaşıldığında ehliyetiniz geri verilir.

Hız sınırlamalarına uymak, sizin sevdiklerinize sağ salim kavuşmanız için gereklidir. 5 kilometrelik bir tüneli hız sınırlarına uyarak 5 dakikada geçerken, hız sınırlarını ihlal ederek 2,5 dakikada geçersiniz. Kalan ömrünüzü ve sevdiklerinizi, 2,5 dakika ile değişmeyin!

TRAFİK CEZASI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

En yakın Emniyet Genel Müdürlüğü merkezine gidilerek ve burada yer alan Trafik şube merkezine başvuru yapılarak, ya da, İnternet aracılığı ile, Emniyet Genel Müdürlüğü merkezinin resmi web adresine giriş yapılarak, Trafik cezası sorgulama işlemleri yapılabilmektedir.

İnternet kullanımının bu denli yoğun olduğu çağda, daha patrik ve hızlı bir işlem olan, web üzerinden yapılan trafik cezası sorgulama işlemleri olacaktır. Bu durumda, internet kanalı ile yapılan trafik cezası sorgulama işlemleri şu şekilde yapılabilmektedir;

Burada ilk önce, http://www.trafik.gov.tr  adresine giriş yapılmalıdır.

Hemen sonrasında, açılacak olan sayfa, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün resmi web adresinin ana sayfası olacaktır.

Ardından, bu açılan sayfanın alt kısmında yer alan ve Trafik Cezası Sorgulama yazan  tabloya gelinmelidir.

Daha sonraki aşamada, bu tabloda, sorgulama yapan kişinin kimlik bilgileri başlığı yer almaktadır.

Bu başlığın altında ise; İsim, Soy İsim, T.C Kimlik Numarası ve Doğum Yılı şeklinde bölümler yer almaktadır.

Devamında, bu bölümler doldurulmalıdır ve ardından, yine bu sayfada yer alan Doğrula seçeneğine tıklanmalıdır.

Daha sonra açılacak olan yeni sayfada; Araç Plakasına Yazılan Ceza Sorgulama, Sürücü Belgesine Yazılan Ceza Sorgulama, Tüzel Kişi Ceza Sorgulama, Otoparka Çekilen Araç Sorgulama şeklinde hazırlanmış olan bölümler yer almaktadır.

Son olarak, bu bölümler arasından sorgulama yapmak istenilen bölüm seçilmeli ve sorgulama başlatılmalıdır.

2018 TRAFİK CEZALARI

Ceza Nedeni Ceza Miktarı (TL)
Ehliyetsiz olarak araç kullanımı 2.018 TL
Ruhsatsız araç kullanmak 108 TL
Aracın muayene süresini geçirmek 108 TL
Kırmızı ışıkta geçmek 235 TL
Trafik işaretlerine uymamak 108 TL
Hız sınırını %30’dan fazla aşmak 488 TL
Yasak yerden dönme 108 TL
Hatalı sollama 235 TL
Takip mesafesini ihlal etmek 108 TL
Engelli yerine park etmek 216 TL
Radarın bulunduğu yeri belirleyen cihaz kullanmak 3.042 TL
Uyuşturucu kullanarak araç kullanmak 5.167 TL
1. Hususi otomobili 0,50 promilin üzerinde alkollü olarak kullanmak 1.002 TL
2. Hususi otomobili 0,50 promilin üzerinde alkollü olarak kullanmak 1.256 TL
3. Hususi otomobili 0,50 promilin üzerinde alkollü olarak kullanmak 2.018 TL
1. Hususi otomobil dışında kalan diğer araçları 0,20 promil üzerinde alkollü olarak kullanmak 1.002 TL
2. Hususi otomobil dışında kalan diğer araçları 0,20 promil üzerinde alkollü olarak kullanmak 1.256 TL
3. Hususi otomobil dışında kalan diğer araçları 0,20 promil üzerinde alkollü olarak kullanmak 2.018 TL
Tescilli aracı plakasız olarak kullanmak 2.018 TL
Sahte plaka kullanmak 5.942 TL
Alkolmetreye üflemeyi kabul etmeme 2.869 TL
Yetkisi olmamasına rağmen plaka basma 11.885
Taksimetre bulundurmamak 488 TL
Taksimetreyi bozuk olarak kullanmak 7.623 TL
Tüm Güncel haberleri için tıklayın