Polonya'nın ardından Macaristan'dan Türkiye ile anlaşma açıklaması: Yalnızca SİHA değil hepsini değerlendiriyoruz

Avrupa Birliği ve NATO üyesi olan Polonya'nın Bayraktar TB2 SİHA tedarik etme kararının ardından Letonya'dan da benzer sinyaller geldi. Macaristan'ın ismi de SİHA talep etmesi düşünülen ülkeler arasında geçiyor. Macaristan Büyükelçisi Viktor Mátis, 'Bizim gözümüz Türk savunma sanayisinin tüm ürünlerinde.' ifadelerini kullandı.

Polonya'nın ardından Macaristan'dan Türkiye ile anlaşma açıklaması: Yalnızca SİHA değil hepsini değerlendiriyoruz

Türkiye ile Macaristan arasında süren stratejik iş birliğine dikkat çeken Macaristan Büyükelçisi Viktor Mátis, TB-2 başta olmak üzere başka sistemlerin de satın alınması noktasında görüşmelerin sürdüğünü ifade etti.

Sputnik'in haberine göre, dünyanın gözü, Türkiye'nin insansız sistemleri üzerinde. Yerli ve milli imkanlar ile üretilen sistemler, dikkat çekmeye devam ederken, Polonya'nın satın alımı sonrasında Avrupa'da pek çok ülke Türk SİHA'larını almak için çalışmalar gerçekleştiriyor.

Görüşme sürdüren ülkelerden biri olan Macaristan'ın Ankara Büyükelçisi, Türkiye ile satın alımı noktasında görüşmelerin sürdüğünü, görüşmelerin yalnızca TB-2 ile sınırlı olmadığını ifade etti.

"TÜM ÜRÜNLER "DETAYI

Türkiye'de üretilen Silahlı İnsansız Hava Araçları (SİHA) son dönemde birçok ülke tarafından tercih ediliyor. Avrupa Birliği ve NATO üyesi olan Polonya'nın Bayraktar TB2 SİHA tedarik etme kararının ardından Letonya'dan da benzer sinyaller geldi. Macaristan'ın ismi de SİHA talep etmesi düşünülen ülkeler arasında geçiyor. Büyükelçi Mátis, "Bu konuda şu anda net bir plan yok" dedi ve şunları ekledi:

"Görüşmeler her anlamda devam ediyor. Sadece İHA/SİHA konusunda değil. Bizim gözümüz Türk savunma sanayisinin tüm ürünlerinde. Değerlendiriyoruz ve her zaman en uygun olanı seçmeye hazırız."
Tüm Güncel haberleri için tıklayın