PCR denetimi başlıyor

Vaka sayısı yüksek illerdeki pilot okullarda uygulanacak. Rastgele PCR testi veli onayıyla yapılacak. Salgının gidişatını tespit edebilmek için okullarda rastgele PCR testi uygulaması bugün başlıyor. Belirtisiz vaka yaygınlığının inceleneceğini belirten Bakan Fahrettin Koca, “Tarama sınırlı okulda, veli onayıyla yapılacak” dedi.

PCR denetimi başlıyor

Salgın nedeniyle okulları daha fazla kapatmak istemediklerini belirten Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaygınlığın hangi seviyede olduğunu tespit edebilmek için okullarda PCR testi taraması yapılacağını söyledi. Bakan Koca, "Rastgele tarama yapıp belirtisi olmadan toplumdan veya öğrencilerimizde virüsün yaygınlığını görmüş olacağız" dedi.

EN DENEYİMLİ EKİPLER GÖREVLİ

Uygulamanın detaylarını paylaşan Koca, "Belirtisiz vaka yaygınlığını anlayabilmek için sınırlı sayıda okulda yapılacak. Velilerimiz önceden bilgilendirilip onayları istenecek. Çocuklarla, en deneyimli arkadaşlar buluşacak" ifadelerini kullandı. Bu kapsamda örneklerin vaka sayısının yüksek olduğu illerden alınması bekleniyor. Belirlenen yüksek vakalı illerde PCR testi için pilot okullar seçilecek. Ardından veli imzalı izin belgesi istenecek. İzin verilen öğrenciden PCR testi örneği alınacak.

SONUÇLAR SİSTEME İŞLENECEK

Rastgele yapılacak bu uygulamada testleri pozitif çıkan öğrenciler, Sağlık ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın da takip ettiği süreçle evlerinde izole edilecek. Çalışmanın bugün başlaması planlandı.

VERİLERE GÖRE EN GÜVENLİ ORTAM OKUL

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 6 Eylül'de 81 ilde yüz yüze eğitime 57 bin 108 okulda başlandığını söyledi. Bu okullarda 850 bin dersliğin bulunduğunu dile getiren Özer, sadece 198'inde vaka ve yakın temas nedeniyle yüz yüze eğitime ara verildiğini belirterek şöyle konuştu: "Bu şunu gösteriyor, şu anda Kovid-19 salgını ortamında en güvenli ortam okullardır. Milli Eğitim Bakanlığı olarak en son kapatılacak yerlerin okullar olduğu irademiz aynen devam etmektedir."

KALABALIK SINIF İSTİSNA

Kalabalık sınıflar konusuna değinen Özer, "850 bin dersliği %56'sında öğrenci sayısı 25'in altında. Bu dersliklerin %18'inde de öğrenci sayısı 26-30 arasında. Dolayısıyla kalabalık sınıflar istisnai bir durum. Tüm illerimize kalabalık sınıflarla ilgili ikili eğitime geçme veya ders saati süresinde tasarrufta bulunma yetkisini verdik" dedi.

Tüm Güncel haberleri için tıklayın