PKK'ya silah desteğini sürdüren ABD'den şehit edilen 13 Türk vatandaşı için başsağlığı açıklaması

Terör örgütü PKK'ya silah sevkiyatını sürdüren ABD'nin Dışişleri Bakanlığı, örgütün kaçırarak infaz yoluyla şehit ettiği ve Gara Operasyonu'nda bir mağarada cesetleri bulunan 13 Türk vatandaşı için yarım ağız başsağlığı diledi.

PKK'ya silah desteğini sürdüren ABD'den şehit edilen 13 Türk vatandaşı için başsağlığı açıklaması

AA

ABD Dışişleri Bakanlığı, silah desteğini sürdürdüğü terör örgütü PKK tarafından Irak'ın Gara bölgesinde şehit edilen 13 Türk vatandaşı için başsağlığı diledi.

AA'da yer alan habere göre, açıklamada, "ABD, Türk vatandaşlarının Irak'ın Kürdistan Bölgesi'nde öldürülmesinden üzüntü duyuyor. NATO müttefikimiz Türkiye'nin yanındayız ve son çatışmada hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diliyoruz. Türk vatandaşlarının terör örgütü PKK'nın elinde öldüğü haberleri doğruysa, bu eylemi en güçlü şekilde kınıyoruz." ifadesi kullanıldı.

SEVKİYATLAR SÜRÜYOR

Terör örgütü PKK/PYD-YPG'nin en büyük destekçisi konumunda bulunan ABD, şubat ayı içerisinde tırlar dolusu silahı ve iş makinelerini Kamışlı ve Haseke'deki örgüt mensuplarına taşımıştı.

Söz konusu sevkiyatlar, gelişmeleri yakından takip eden gazeteci Mohammed Hassan tarafından görüntülenerek dolaşıma sokulmuştu.

PKK DESTEKÇİSİ KADRO GERİ DÖNDÜ

ABD'de Joe Biden yönetiminin göreve başlamasının ardından, Barack Obama döneminde görev almış terör örgütü PKK/PYD-YPG destekçisi isimler de görevlerinin başına geri döndü.

Bunların en dikkat çekici olanı, Türkiye'ye yönelik düşmanlığı ve terör örgütü PKK/PYD-YPG'ye yönelik sevgisiyle bilinen ABD'nin eski DEAŞ'la Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk oldu. ABD'nin Suriye'deki "Sömürge Valisi" olarak anılan McGurk, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi'nde "Orta Doğu ve Afrika Müdürü" olarak görev alıyor.

Tüm Güncel haberleri için tıklayın