Jandarma Astsubay maaşı ne kadar? Muvazzaf astsubay ne demek, eğitim süresi kaç sene?

Muvazzaf astsubay alımları için başvurular başladı. Adaylar, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Personel Temin Sistemi üzerinden e-Devlet kapısı vasıtasıyla başvurularını tamamlayacak. Peki, Muvazzaf astsubay ne demek, eğitim süresi kaç yıl? Jandarma Astsubay maaşı ne kadar?

Jandarma Astsubay maaşı ne kadar" Muvazzaf astsubay ne demek, eğitim süresi kaç sene"

Dün sözleşmeli muvazzaf astsubay başvuruları başladı. Eğitim görecek olan adaylar başvurularını tamamlamadan önce detaylı bilgi almak için araştırma yapıyor. Peki, Muvazzaf astsubay ne demek, eğitim süresi kaç yıl? Jandarma Astsubay maaşı ne kadar?

MUVAZZAF ASTSUBAY NE DEMEK?

Muvazzaf Subay, 926 sayılı TSK Personel Kanunu kapsamında, en az dört yıl süreli fakülte veya yüksekokulları bitiren ve sayfanın müteakip bölümlerinde açıklanan şartları sağlayan kadın veya erkeklerden istihdam edilen subaylardır.

Muvazzaf subay adaylarından, tüm seçim aşamalarını geçmelerini müteakip, başarı sıralaması ve yapılacak tercihler esasına göre kontenjana girenler "Subay Temel Askerlik ve Subaylık Anlayışı Kazandırma Eğitimi"ne tabi tutulacaktır. Eğitimi başarıyla tamamlayanlar, "Teğmen" rütbesiyle istihdam edildikleri sınıfın okulundaki kursa gönderileceklerdir. Söz konusu kursu başarı ile bitirenler yerleştirildikleri Kuvvet Komutanlığında uygun kadrolara atanarak göreve başlayacaklardır. Özel Kuvvetler Komutanlığında kontenjana giren adaylar yürürlükteki mevzuat esaslarına göre eğitime planlanırlar.

MUVAZZAF ASTSUBAY EĞİTİM SÜRESİ KAÇ YIL?

Muvazzaf astsubay olmak için temel eğitim süresi 52 haftayı geçememektedir. Muvazzaf astsubayların hizmet zorunluluğu ise 15 yıl olarak belirlenmiştir. Bu 15 yıl içerisinde muvazzaf astsubaylar kendilerine verilmiş olan görevleri yerine getirmekle mükelleftirler.

ASTSUBAY MAAŞI NE KADAR?

Jandarma astsubay maaşları bölgelere, masa başı ya da operasyon askeri olunup olunmamasına ve görev zorluğuna göre değişkenlik gösterebilmektedir. Ortalama maaşları ise 5 bin TL ile 8 bin TL arasıdır. En düşük 5 bin TL civarı maaş alınmaktadır. En yüksek ise 10 - 15 bin arası maaş alınmaktadır.

  • Muvazzaf astsubay
  • ne demek
  • eğitim süresi
  • jandarma astsubay maaşı
  • kaç yıl
Tüm Güncel haberleri için tıklayın