Mültecilerle ilgili net mesaj... 'Katilin kucağına atmayacağız'

Başkan Erdoğan “Kapımız açık ev sahipliği yapmaya devam edeceğiz. Onları katillerin kucağına atmayacağız, onları bu topraklardan kovmayacağız” dedi.

Mültecilerle ilgili net mesaj... 'Katilin kucağına atmayacağız'

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen MÜSİAD'ın 32. Kuruluş Yıldönümü Programı ve Geleneksel MÜSİAD Türkiye'nin Gücü Ödülleri Töreni'ne katıldı.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, MÜSİAD'ın 32. Kuruluş Yıldönümü Programı ve Geleneksel MÜSİAD Türkiye'nin Gücü Ödülleri Töreni'nde konuşma yaptı. Mültecilerle ilgili net konuşan Erdoğan, "Birileri çıkmış laf salatası yapıyorlar. Kapımız açık ev sahipliği yapmaya devam edeceğiz. Onları katillerin kucağına atmayacağız, onları bu topraklardan kovmayacağız" dedi. Erdoğan şunları söyledi:

"Ülkemize hicret eden ama Suriye ama Afganistan ama Irak, İran fark etmiyor. Biz muhacirlik ve ensar olma kabiliyetinin ne olduğunu en iyi bilen bir kültürün mensuplarıyız. Muhacir nedir, ensar nedir bunu anlamayan, bunu bilmeyenlerle bizim işimiz yok. Suriye'den savaştan çıkıp ülkemize sığınan bu kardeşlerimize sonuna kadar sahip çıkacağız Bay Kemal. Arzu ettikleri zaman vatanlarına dönebilirler. Ama biz onları asla bu topraklardan kovmayız ve kovmayacağız."

ZEKATTAN ANLAMAZLAR

Erdoğan "Biz bu konutları da onun için yapıyoruz. Kapımız açık ev sahipliği yapmaya devam edeceğiz. Onları katillerin kucağına atmayacağız, onları bu topraklardan kovmayacağız. Onun için de bu süreç içerisinde bu yardımseverliği nasıl yapıyorsak yapmaya devam edeceğiz. Zekattan bu millet anlar. Ama onlar anlamaz" ifadelerini kullandı.

Programda Başkan Erdoğan'a "Türkiye'nin Gücü Özel Ödülü" MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı tarafından takdim edildi.

HER AY YENİ REKOR

Erdoğan şunları söyledi: "İstihdamda 30 milyonun üzerine çıktık. Sanayi üretimimiz ve ihracatımız her ay yeni rekorlar kırıyor. Türkiye'yi ve reel ekonomiyi takip eden herkes muhalefetin yalanlarının ötesindeki fotoğrafı görür. Türkiye'yi 2053 vizyonuna kilitleyecek yol yenilik odaklı üretimden geçiyor. Türkiye'ye büyük kazanımlar sağlayacak 31 projenin desteklenmesine karar verdik."

  • başkan erdoğan
  • mülteciler
  • müsiad
Tüm Güncel haberleri için tıklayın